Συμμετοχή του Επίτροπου του Πολίτη στο σεμινάριο «Explore ESC»

Συμμετοχή του Επίτροπου του Πολίτη στο σεμινάριο «Explore ESC»
Δημοσιεύθηκε: Ιουνίου 25, 2024-16:07 View: 10

25-06-2024 16:07

Συμμετοχή του Επίτροπου του Πολίτη στο σεμινάριο «Explore ESC»

Ο Επίτροπος του Πολίτη κ. Παναγιώτης Παλατές παρευρέθηκε σήμερα, 25 Ιουνίου 2024, στο δημοσιογραφικό χωριό στα Περβόλια, όπου είχε συνάντηση και συζήτηση με εκπαιδευτές νέων, στα πλαίσια του εκπαιδευτικού σεμιναρίου με τίτλο «Explore ESC», μετά από πρόσκληση από την οργάνωση νεολαίας «Youth Dynamics».

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν 40 εκπαιδευτές νέων, μέντορες και λειτουργοί νεολαίας από οκτώ ευρωπαϊκές χώρες. Στόχος του σεμιναρίου είναι η γνωριμία των συμμετεχόντων με το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης, η δικτύωση μεταξύ τους και η ανταλλαγή καλών πρακτικών σε θέματα εθελοντισμού, κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης. Το πρόγραμμα δραστηριοτήτων περιλαμβάνει ανοικτές συζητήσεις, διαλέξεις, προσομοιώσεις, ομάδες εργασίας, εκπαιδευτικές επισκέψεις, βιωματικά εργαστήρια και άλλες μεθόδους μη τυπικής μάθησης.

Ο Επίτροπος αναφέρθηκε στο ρόλο και τις αρμοδιότητες του Γραφείου του Επιτρόπου του Πολίτη, καθώς και για την σημασία της εμπλοκής των νέων με τον εθελοντισμό και την ενεργό πολιτότητα. Στην ανοιχτή συζήτηση καταγράφηκαν προτάσεις για την προώθηση του εθελοντισμού και της ενεργούς πολιτότητας, καθώς επίσης και προβληματισμοί που αφορούν το δημοκρατικό πολίτευμα και την απαξίωση που αντιμετωπίζει σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση, κυρίως από τους νέους. Σημαντικό είναι να αναφερθεί ότι προτάσεις όπως η ένταξη της εθελοντικής δράσης υποχρεωτικά στα δημόσια σχολεία καθώς επίσης και προτάσεις που αφορούν τον εκσυγχρονισμό του δημοκρατικού πολιτεύματος θα αξιολογηθούν σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς.

Το Ευρωπαϊκό Σώμα Αλληλεγγύης είναι μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που δημιουργεί ευκαιρίες για νέους που επιθυμούν να κάνουν εθελοντισμό ή να εργαστούν σε προγράμματα, στη χώρα τους ή στο εξωτερικό, προς όφελος κοινοτήτων και ατόμων σε όλη την Ευρώπη.

(ΝΓιαν/ΝΖ)

Adblock test (Why?)

Read this on Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών Κυβέρνησης