Η Υφυπουργός Ναυτιλίας πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων στη Γενεύη

Η Υφυπουργός Ναυτιλίας πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων στη Γενεύη
Δημοσιεύθηκε: Ιουνίου 25, 2024-09:10 View: 11

25-06-2024 09:10

Η Υφυπουργός Ναυτιλίας πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων στη Γενεύη

Η Υφυπουργός Ναυτιλίας κα Μαρίνα Χατζημανώλη μετέβη στις 20 Ιουνίου στη Γενεύη και πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων, στο πλαίσιο προβολής και προώθησης της Κυπριακής ναυτιλίας και ειδικότερα του Κυπριακού νηολογίου πλοίων. 

Η Υφυπουργός Ναυτιλίας συναντήθηκε με τον ιδρυτή και Πρόεδρο του ομίλου MSC (Mediterranean Shipping Company) Capt. Gianluigi Aponte, με τον οποίο συζήτησαν τις τρέχουσες εξελίξεις που αφορούν και επηρεάζουν την παγκόσμια ναυτιλία. Η MSC είναι η μεγαλύτερη εταιρεία παγκοσμίως στον τομέα μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, ενώ στον στόλο της αναμένεται να ενταχθούν σύντομα νέα σύγχρονα πλοία, τα οποία βρίσκονται υπό ναυπήγηση. Στο πλαίσιο αυτό συμφωνήθηκε όπως ενισχυθεί ο στόλος της εταιρείας με πλοία υπό Κυπριακή σημαία, εφόσον το πλαίσιο των υπηρεσιών και πλεονεκτημάτων που παρέχονται από το Κυπριακό νηολόγιο ανταποκρίνεται πλήρως στις προϋποθέσεις και τα πρότυπα τα οποία θέτει η εταιρεία. Επίσης, η κα Χατζημανώλη συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της MSC Cruises κ. Pierfrancesco Vago και άλλα διευθυντικά στελέχη της εταιρείας, όπου συζήτησαν θέματα που άπτονται του τομέα της κρουαζιέρας και τις προοπτικές ενίσχυσης της συνεργασίας της εταιρείας με το Υφυπουργείο Ναυτιλίας.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τη Ένωση Ελβετών Πλοιοκτητών, κατά τη διάρκεια της οποίας η Υφυπουργός Ναυτιλίας είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει το ανταγωνιστικό πλαίσιο πλεονεκτημάτων και υπηρεσιών που παρέχει η νηολόγηση πλοίων υπό Κυπριακή σημαία, η εγκατάσταση ναυτιλιακής εταιρείας στην Κύπρο, καθώς και οι πρόνοιες του Κυπριακού συστήματος φόρου χωρητικότητας.

(ΑΦ/ΕΑθ)

Adblock test (Why?)

Read this on Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών Κυβέρνησης