Από: KitasWeather

Μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά αύριο το απόγευμα – Νέο κύμα ζέστης από εβδομάδας με 40άρια (+)

Μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά αύριο το απόγευμα – Νέο κύμα ζέστης από εβδομάδας με 40άρια (+)
Δημοσιεύθηκε: Ιουνίου 21, 2024-16:21 View: 15

Στις 10ήμερες προγνώσεις στις Τοποθεσίες θα προσέξετε ότι μέχρι και το τέλος Ιουνίου και πρώτη ημέρα Ιουλίου αναμένεται να συνεχίσει ο ηλιόλουστος γενικά καιρός με κάποιες τοπικές ομίχλες/χαμηλές νεφώσεις τις αυγινές και πρώτες πρωινές ώρες, με εξαίρεση αύριο Σάββατο όπου παρουσιάζονται κάποιες πιθανότητες βροχής το απόγευμα στα ορεινά/ημιορεινά και ενδεχομένως και στο εσωτερικό. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση αύριο για να κυμανθεί σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα ενώ από την Κυριακή και μέχρι και τα μέσα της νέας εβδομάδας αναμένεται σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας, με τα 40άρια (+) να επιστρέφουν από εβδομάδας. Προς το τέλος της νέας εβδομάδας, υπάρχει η πιθανότητα μικρής πτώσης της θερμοκρασίας.

Aύριο Σάββατο, μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί ηλιόλουστος. Το μεσημέρι και το απόγευμα νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ορεινά/ημιορεινά και πιο τοπικά στο εσωτερικό και αναμένεται η εκδήλωση μεμονωμένων βροχών/καταιγίδων κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά και πιθανόν πιο μεμονωμένα στο εσωτερικό, με την πιθανότητα βροχής να βρίσκεται στο 0% σε όλες τις παράλιες περιοχές ενώ στη Λευκωσία και στο Τρόοδος (1900 μέτρα), η πιθανότητα βροχής κυμαίνεται από 25-50% (αναλόγως περιοχής). Κατά τις βραδινές ώρες τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, για να κυμανθεί γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 36 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 29 έως 32 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 22 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Κυριακή, μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί ηλιόλουστος ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ορεινά/ημιορεινά και κυρίως στις νότιες πλαγιές της οροσειράς του Τροόδους, με την πιθανότητα βροχής να βρίσκεται στο 0% στις πλείστες περιοχές ενώ στο Τρόοδος (1900 μέτρα), η πιθανότητα βροχής ανέρχεται στο 10%. Κατά τις βραδινές ώρες τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, για να κυμανθεί γύρω στους 2-3 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 37 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 30 έως 34 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 24 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Δευτέρα του Κατακλυσμού, μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί ηλιόλουστος ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά, με την πιθανότητα βροχής να βρίσκεται στο 0% σε όλες τις περιοχές. Κατά τις βραδινές ώρες τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο, για να κυμανθεί γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 39 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 31 έως 35 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 26 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Τρίτη, μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί ηλιόλουστος ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά, με την πιθανότητα βροχής να βρίσκεται και πάλι στο 0% σε όλες τις περιοχές. Κατά τις βραδινές ώρες τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο κυρίως στο εσωτερικό και ορεινά/ημιορεινά, για να κυμανθεί γύρω στους 2-5 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 40 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 31 έως 35 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 27 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Τετάρτη, μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί ηλιόλουστος ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά, με την πιθανότητα βροχής να παραμένει στο 0% σε όλες τις περιοχές. Κατά τις βραδινές ώρες τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο, για να κυμανθεί γύρω στους 3-6 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, με τις μεγαλύτερες αποκλίσεις να αναμένονται στο εσωτερικό και ορεινά/ημιορεινά, φτάνοντας γύρω στους 41 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 32 έως 35 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 29 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Πέμπτη και μέχρι το τέλος Ιουνίου και πρώτη ημέρα Ιουλίου, φαίνεται πως θα παρατηρείται ο ηλιόλουστος γενικά καιρός, με κάποιες νεφώσεις τα απογεύματα κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά. Η θερμοκρασία φαίνεται να σημειώνει μικρή περαιτέρω άνοδο την Πέμπτη με τα 40άρια+ να συνεχίζουν ενώ στη συνέχεια πιθανόν να παρατηρηθεί μια μικρή σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας.

Όσον αφορά τους ανέμους, αυτοί θα πνέουν το επόμενο διήμερο αρχικά μεταβλητοί, εντάσεως 1-3 μποφόρ, για να στρέφονται προοδευτικά σε θαλάσσιους, εντάσεως 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά στα νότια/νοτιοανατολικά παράλια τα 5 μποφόρ τα απογεύματα. Την Δευτέρα του Κατακλυσμού, οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, εντάσεως 1-3 μποφόρ, για να στραφούν προοδευτικά σε βορειοδυτικούς έως νοτιοδυτικούς, εντάσεως 3-4 μποφόρ ενώ στα νότια/νοτιοανατολικά θα πνέουν εντάσεως 4 και τοπικά έως 5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν παροδικά τα 6 μποφόρ το απόγευμα. Από την Τρίτη και έπειτα οι άνεμοι φαίνεται να στρέφονται και πάλι σε θαλάσσιους.

Όσον αφορά το σημείο δρόσου κατά τις θερμές ώρες της ημέρας, στο Τρόοδος (1900 μέτρα) θα κυμαίνεται σε χαμηλά έως μέτρια επίπεδα (αναλόγως ημέρας), στη Λευκωσία θα κυμαίνεται σε μέτρια επίπεδα (οριακά πλησιάζοντας κάποιες ημέρες τα υψηλά επίπεδα) ενώ στα παράλια, το σημείου δρόμου θα κυμαίνεται σε υψηλά έως πολύ υψηλά επίπεδα. Για να διαβάσετε πως σχετίζεται το σημείο δρόσου με την αίσθηση της ζέστης, πατήστε στον πιο κάτω σύνδεσμο:

Τι είναι το σημείο δρόσου και πώς επηρεάζει την αίσθηση της ζέστης

Για να δείτε τις ανανεωμένες προγνώσεις, πατήστε στην τοποθεσία που σας ενδιαφέρει:

Λεμεσός

Λευκωσία

Λάρνακα

Παραλίμνι

Πάφος

Πόλη Χρυσοχούς

Τρόοδος (1900 μέτρα)

Στην κεντρική εικόνα βλέπετε την ανανεωμένη 10ήμερη πρόγνωση του Kitasweather για την Λευκωσία.

Adblock test (Why?)

Read this on KitasWeather