Από: ΔΗΠΑ

Μ.ΓΙΑΚΟΥΜΗ: ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Μ.ΓΙΑΚΟΥΜΗ: ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ
Δημοσιεύθηκε: Ιουνίου 20, 2024-10:28 View: 20

Σήμερα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, θυμόμαστε και τιμούμε τους εκτοπισθέντες του 1974 από την κατεχόμενη Κύπρο. Η ημέρα αυτή μας υπενθυμίζει τις τραγικές συνέπειες του πολέμου και της βίας που αναγκάζουν εκατομμύρια ανθρώπους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και να αναζητήσουν ασφάλεια και ειρήνη σε ξένες χώρες.

Η Κύπρος, μια χώρα που υπέφερε από την τουρκική εισβολή του 1974, γνωρίζει από πρώτο χέρι τον πόνο και τη θλίψη του προσφυγικού δράματος. Χιλιάδες συμπολίτες μας αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, τα χωριά τους και τις πόλεις τους, αναζητώντας ασφάλεια και προστασία στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου. Οι πληγές της εισβολής είναι ακόμα ανοιχτές και οι μνήμες παραμένουν ζωντανές στις καρδιές μας.

Όπως αναφέρει και ο Γιώργος Σεφέρης: «Να νοσταλγείς τον τόπο σου, ζώντας στον τόπο σου, τίποτα δεν είναι πιο πικρό…» Αυτή η αίσθηση απώλειας και νοσταλγίας είναι διαρκώς παρούσα στη ζωή των προσφύγων μας, οι οποίοι συνεχίζουν να παλεύουν για την επιστροφή και την αποκατάστασή τους.

Η Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων είναι μια ευκαιρία για όλους μας να εκφράσουμε την αλληλεγγύη και την υποστήριξή μας σε αυτούς τους ανθρώπους. Είναι επίσης μια ημέρα υπενθύμισης για τη διεθνή κοινότητα ότι πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε ακούραστα για την εξεύρεση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο Κυπριακό πρόβλημα.

Ως βουλευτής Αμμοχώστου, δεσμεύομαι να συνεχίσω τον αγώνα για τα δικαιώματα των εκτοπισθέντων μας και για την τελική τους δικαίωση. Η επιστροφή στις πατρογονικές εστίες, η αποκατάσταση της δικαιοσύνης και η διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι οι πυλώνες στους οποίους βασίζεται ο αγώνας μας.

Σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο, ας ενώσουμε τις φωνές μας και ας δείξουμε ότι η Κύπρος δεν ξεχνά. Οι πρόσφυγές μας αξίζουν τη δικαιοσύνη και την επιστροφή στις εστίες τους. Μαζί μπορούμε να φέρουμε την αλλαγή και να οικοδομήσουμε ένα μέλλον ειρήνης και ασφάλειας για όλους.

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΠΑ