Από: ΔΗΠΑ

ΓΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΜΕΤΡΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

ΓΙΑ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΜΕΤΡΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Δημοσιεύθηκε: Ιουνίου 19, 2024-16:04 View: 16

Η ΔΗΠΑ-Συνεργασία χαιρετίζει την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για παράταση κάποιων μέτρων οικονομικής στήριξης των νοικοκυριών κατά της ακρίβειας. Η παράταση επιδότησης κόστους ηλεκτρικού ρεύματος και μηδενικού ή μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ σε βασικά καταναλωτικά προϊόντα, ήταν και ορθή και επιβεβλημένη.

Παράλληλα, επιθυμούμε να χαιρετήσουμε τις τοποθετήσεις του Υπουργού Οικονομικών και του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, σε σχέση με την άμεση ανάγκη μείωσης των δανειστικών επιτοκίων. Σημειώνουμε ότι οι τοποθετήσεις αυτές είναι πλήρως ευθυγραμμισμένες με τις τέσσερις συγκεκριμένες προτάσεις της Παράταξης μας, για μείωση του ψηλού κόστους χρήματος και αντιμετώπιση των αρνητικών επιπτώσεων που δημιουργήθηκαν.

Επαναλαμβάνουμε ότι για να επανέλθει το ισοζύγιο στη σχέση τραπεζών και δανειοληπτών οφείλουμε ως κράτος να προωθήσουμε τα ακόλουθα μέτρα:

Α)Μείωση δανειστικών επιτοκίων
Β) Αύξηση ανταγωνισμού μέσω έγκρισης νέων αδειών για εταιρείες FINTECH
Γ) Επιβράβευση συνετών δανειοληπτών
Δ) Μείωση τραπεζικών χρεώσεων και επιβαρύνσεων

Η Δημοκρατική Παράταξη αφουγκράζεται τις ανάγκες της κοινωνίας και των πολιτών, συνεχίζοντας την κατάθεση ρεαλιστικών και πρακτικών προτάσεων  που θα συμβάλουν ουσιαστικά στην στοχευμένη στήριξη των κυπριακών νοικοκυριών.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

19 Ιουνίου 2024

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΠΑ