Από: ΔΗΠΑ

Μ.ΜΟΥΣΙΟΥΤΤΑΣ:ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ

Μ.ΜΟΥΣΙΟΥΤΤΑΣ:ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΚΟΠΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΤΟΧΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ
Δημοσιεύθηκε: Ιουνίου 19, 2024-16:27 View: 14

Εξέφρασε εκ νέου τον προβληματισμό του ο βουλευτής της ΔΗΠΑ-Συνεργασία, Μαρίνος Μουσιούττας, όσον αφορά την τροποποίηση του περί Ανεξάρτητου Φορέα Κοινωνικής Στήριξης Νόμου, ώστε η επιτροπή διαχείρισης του Ειδικού Ταμείου του Ανεξάρτητου Φορέα Κοινωνικής Στήριξης, να τηρεί μητρώο και να αναρτά κατάλογο στην ιστοσελίδα του σε σχέση με τους πόρους του.

Ο κύριος Μουσιούττας, κρίνει εκ του περισσού να γίνει η οποιαδήποτε τροποποίηση καθώς, όπως είπε, υπάρχει ενδελεχής έλεγχος από τον Γενικό Λογιστή, από την Κεντρική Τράπεζα και τον Γενικό Ελεγκτή, υπογραμμίζοντας πως «οι καταθέσεις σε αυτόν τον Φορέα αν είναι ποσό πέραν των πέντε χιλιάδων ευρώ ελέγχεται η προέλευσή τους από την Κεντρική Τράπεζα, ενώ ο Γενικός Ελεγκτής ελέγχει το Ταμείο κάθε χρόνο».

«Η διελκυστίνδα που υπήρχε είναι κατά πόσο τυχόν δημοσιοποίηση που σκοπό έχει την διαφάνεια, όπως αναφέρετε από τους εισηγητές της πρότασης, θα επιφέρει οποιοδήποτε κόστος στο να μπορούν να εισπραχθούν τα ίδια ποσά που εισπράσσονταν και προηγουμένως», αναφέρει ο κύριος Μουσιούττας.

«Είναι κατανοητό να είναι καλή η διαφάνεια όμως να μην κωλύει το σκοπό και τον στόχο που έχει αυτό το Ταμείο. Εμείς πιστεύουμε ότι με τους ελέγχους που γίνονται κα μπορούν να ενταθούν το Ταμείο θα συνεχίσει να προσφέρει αυτό που από τον καιρό της ίδρυσής του προσφέρει, δηλαδή από το 2013 που ήταν η οικονομική κρίση στην Κύπρο και συνεχίζει έκτοτε την λειτουργία του προς ενίσχυση της εκπαίδευσης παιδιών», υπογραμμίζει ο βουλευτής της ΔΗ.ΠΑ.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΙΟΥΝΙΟΣ 2024

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΠΑ