Από: ΡΙΚ

Kόκκινη Προειδοποίηση: Καμίνι η Κύπρος σήμερα

Kόκκινη Προειδοποίηση: Καμίνι η Κύπρος σήμερα
Δημοσιεύθηκε: Ιουνίου 14, 2024-06:05 View: 5

Καμίνι θα είναι και σήμερα η Κύπρος που συνεχίζει να παραμένει σε κλοιό καύσωνα.

Κόκκινη προειδοποίηση για σήμερα εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία με θερμοκρασία που αναμένεται να ανέλθει στους 45 βαθμούς στο εσωτερικό και στους 35 στα ψηλότερα ορεινά.

Μιλώντας στο Πρωινό Δρομολόγιο, ο Μετεωρολογικός Λειτουργός Ανδρέας Χρυσάνθου είπε ότι η προειδοποίηση θα ισχύσει από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.

Συνέστησε παράλληλα ιδιαίτερη προσοχή και για απόψε, αφού όπως είπε οι ελάχιστες θερμοκρασίες θα ανέλθούν στους 25 βαθμούς στο εσωτερικό και στους 23 στα παράλια.

Ο κύριος Χρυσάνθου είπε ότι από αυριο θα υπάρξει σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας μέχρι και τη Δευτέρα, ωστόσο όπως σημείωσε θα υπάρξει ένα ενισχυμένο πεδίο ανέμων.

Γεγονος όπως τόνισε, που πρέπει να ληφθεί υπόψη αναφορικά με το ενδεχόμενο έκρηξης πυρκαγιών.

Νωρίτερα θα σχολάσουν σήμερα οι μαθητές απο τις σχολικές μονάδες, λόγω των πολύ ψηλών θερμοκρασιών και των συστάσεων της μετεωρολογικής υπηρεσίας.

Με απόφαση του υπουργείου παιδείας, τα μαθήματα σε όλες τις σχολικές μονάδες Δημοτικής Εκπαίδευσης (Δημοτικά Σχολεία, Νηπιαγωγεία, Ειδικά Σχολεία) θα διακοπούν στις 10 και 45 . Την ώρα αυτή, καλούνται οι γονείς ή κηδεμόνες να μεριμνήσουν για την ασφαλή παραλαβή των παιδιών τους.

Οσοι επιθυμούν μπορούν σήμερα να αφήσουν στο σπίτι τα παιδιά τους και οι απουσίες θα θεωρηθούν δικαιολογημένες.

Κανονικά θα πραγματοποιηθούν οι Παγκύπριες Εξετάσεις Πρόσβασης ενώ δεν θα λειτουργήσουν τα Προαιρετικά Ολοήμερα Σχολεία.

ΝΠ

Adblock test (Why?)

Read this on ΡΙΚ