Από: ΡΙΚ

Yπό έλεγχο η πυρκαγιά στα Κελοκέδαρα της Πάφου-

Yπό έλεγχο η πυρκαγιά στα Κελοκέδαρα της Πάφου-
Δημοσιεύθηκε: Ιουνίου 14, 2024-06:00 View: 12

Νέα πυρκαγιά ξέσπασε πριν από τα μεσάνυκτα σε μεγάλη βουνοπλαγιά μεταξύ Κελοκεδάρων - Τραχυπέδουλας στην Πάφο.

Μιλώντας στο Πρωϊνό Δρομολόγιο ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ανδρέας Κεττής είπε ότι οι πρώτες δυνάμεις πυρόσβεσης, που έσπευσαν στην περιοχή, ανέφεραν ότι επρόκειτο για ένα τεράστιο μέτωπο φωτιάς, το οποίο κινείτο ταχύτατα προς την Τραχυπέδουλα, γεγονός που οδήγησε στην απόφαση για εκκένωση της κοινότητας. Δυνάμεις της Αστυνομίας και της Πολιτικής Άμυνας συγκέντρωσαν τους κατοίκους του χωριού σε συγκεκριμένο καφενείο αναμένοντας οδηγίες.

Ισχυρές επίγειες Πυροσβεστικές Δυνάμεις επιχείρησαν για κατάσβεση της πυρκαγιάς, υποστηριζόμενες από καδενοφόρα οχήματα και προωθητές γαιών.

Εντός της ημέρας αν χρειασθεί θα αναλάβουν δράση πτητικά μέσα πυρόσβεσης.

Απαντώντας σε ερώτηση ο κύριος Κεττής δήλωσε ότι ασφαλώς και είναι περίεργο να εκδηλώνεται μια τεραστίων διαστάσεων πυρκαγιά λίγο πριν από τα μεσάνυχτα.

Αυτό όμως, τόνισε είναι κάτι που θα ερευνηθεί στη συνέχεια.

Ο κοινοτάρχης Κελοκεδάρων Μάριος Ζαχαριάδης είπε ότι από το πρωί επιχειρούν πτητικά μέσα για κατάσβεση και των τελευταίων εστιών της πυρκαγιάς. Όπως είπε οι δυνάμεις πυρόσβεσης έδρασαν πολύ γρήγορα και κατάφεραν να περιορίσουν τη φωτιά.

Τόνισε ότι ξεκάθαρα πρόκειται για εμπρησμό από κάποιους με μολυσμένα μυαλά κατά την έκφρασή του αφού όπως είπε, το σημείο εκδήλωσης της πυρκαγιάς είναι σε σημείο στο οποίο δεν κυκλοφορούν άνθρωποι την ημέρα, πόσο μάλλον την νύχτα.

Ο κύριος Ζαχαριάδης εξέφρασε ικανοποίηση γιατί δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός ούτε καταστροφή σπιτιών, εξέφρασε ωστόαο θλίψη γιατί κάηκα μια νεγάλη έκταση με δεκάδες αιωνόβια δέντρα.

Μιλώντας επίσης στο Τρίτο ο κοινοτάρχης Τραχυπέδουλας Κωνσταντίνος Φεραίος δήλωσε ότι η πυρκαγιά είναι ελεγχόμενη και οτι παραμένουν μόνο μερικές εστίες.

Οι κάτοικοι της Τραχυπέδουλας, ανέφερε ο κύριος Φεραίος για προληπτικούς λόγους συγκεντρώθηκαν στο κέντρο του χωριού για το ενδεχόμενο εκκένωσης αλλά νωρίς το πρωί διαφάνηκε ότι δεν υπήρχε αυτή η ανάγκη.

Ο κύριος Φεραίος εκτίμησε οτι οι πυρκαγιές στην περιοχή τίθενται σκόπιμα απο κάποιους, που θέλουν να δημιουργήσουν βοσκότοπους.

NP

Adblock test (Why?)

Read this on ΡΙΚ