Από: ΔΗΠΑ

Μ. ΜΟΥΣΙΟΥΤΤΑΣ: ΠΑΝΕ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΦΩΤΟΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗΣ

Μ. ΜΟΥΣΙΟΥΤΤΑΣ: ΠΑΝΕ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΜΕΡΕΣ ΦΩΤΟΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗΣ
Δημοσιεύθηκε: Ιουνίου 13, 2024-14:54 View: 20

Συζητήσαμε σήμερα και καταλήξαμε στην πρόταση που είχαμε υποβάλει πριν από αρκετό καιρό και αφορούσε την διακύμανση των εξωδίκων όσον αφορά τις παραβάσεις στις κάμερες φωτοεπισήμανσης.

Ως γνωστό σήμερα ισχύει η ποινή των 25 ευρώ εάν κάποιος περάσει την πρώτη άσπρη γραμμή που είναι στο οδόστρωμα και 300 ευρώ εάν είναι μέσα στην διάβαση πεζών.

Μετά από ενδελεχή έρευνα και συζήτηση του θέματος καταλήξαμε με την πρόταση ότι τα 25 ευρώ θα παραμείνουν, η παράβαση της διάβασης πεζών αντί 300 θα γίνει 85 ευρώ και τα 300 ευρώ θα ξεκινούν από την στιγμή που περνάς την διάβαση πεζών, δηλαδή έχεις ήδη περάσει με κόκκινο.

Θεωρούμε ότι τα παραπτώματα αυτά έχουν διαφορετική βαρύτητα έτσι ώστε και οι ποινές να έχουν διαφορετική βαρύτητα. Εξού και το 25, 300, γίνεται 25, 85 και 300. Φυσικά στόχος δεν είναι τα εξώδικα. Στόχος είναι να συμμορφωθούμε, να μην παρανομούμε και να θέτουμε σε κίνδυνο και τους εαυτούς μας ή άλλους συνανθρώπους μας.

Απαντήσεις σε ερωτήσεις δημοσιογράφων:

Η διακύμανση των εξωδίκων θα πάει για ψήφιση και θα αποφασίσει η Ολομέλεια κατά πόσο την εγκρίνει ή όχι. Εάν εγκριθούν οι αλλαγές το Υπουργείο Μεταφορών ενημέρωσε ότι θα χρειαστεί ένα χρονικό διάστημα για να γίνουν οι ρυθμίσεις στο λογισμικό τόσο των καμερών όσο και στις δικές του διαδικασίες.

Η αστυνομία, δεν συμφώνησε σε καμία αλλαγή που είχε προταθεί, όμως εμείς θα προχωρήσουμε. Εάν το κράτος κρίνει ότι θα προχωρήσει θα υπογραφεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Εάν αποφασίσει το κράτος ότι δεν πρέπει να  προχωρήσει θα το στείλει πίσω για αναφορά, αναπομπή κτλ. Προς το παρόν καταφέραμε στην Επιτροπή, είτε ομόφωνα είτε κατά πλειοψηφία να περάσει αυτή την πρόταση και να την οδηγηθεί στην Ολομέλεια την ερχόμενη Πέμπτη.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2024

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΠΑ