Από: ΔΗΣΥ

Δήλωση Βουλευτή κ. Πρόδρομου Αλαμπρίτη μετά την έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής Μεταφορών για λιμάνι-μαρίνα Λάρνακας

Δήλωση Βουλευτή κ. Πρόδρομου Αλαμπρίτη μετά την έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής Μεταφορών για λιμάνι-μαρίνα Λάρνακας
Δημοσιεύθηκε: Μαΐου 31, 2024-18:45 View: 30

Στη σημερινή συνεδρία της Επιτροπής Μεταφορών την οποία είχαμε ζητήσει εκτάκτως ως Δημοκρατικός Συναγερμός, δυστυχώς φαίνεται ότι το έργο της ανάπτυξης της μαρίνας και του λιμανιού οριστικά ναυαγεί. Οι πολίτες της πόλης και της Επαρχίας δηλώνουν την απογοήτευσή τους γιατί είναι ένα έργο το οποίο αναμέναμε για δεκαετίες. Πάνω από 30 χρόνια που συζητείται το έργο της ανάπτυξης του λιμανιού και της μαρίνας και είχαν δημιουργηθεί πολύ υψηλές προσδοκίες από όλους.

Δεν φαίνεται να υπάρχει φως στο τούνελ για να προχωρήσουν τα έργα. Οι ανησυχίες και οι φόβοι τους οποίους εξέφραζα και εγώ προσωπικά και άλλοι εδώ και περίπου έναν χρόνο, δυστυχώς επιβεβαιώνονται.

Τόσο και η κυβέρνηση όσο και ο δήμος, μας διαβεβαίωναν το προηγούμενο διάστημα ότι όλα κυλούσαν ομαλά και ήταν θέμα χρόνου να ξεκινήσουν τα έργα. Μάλιστα πριν λίγες μέρες, ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μας διαβεβαίωνε ότι έμπαινε η εγγυητική και το έργο θα προχωρήσει.

Πρέπει το κράτος να βρει τους τρόπους πώς μπορεί να παρακολουθεί τα μεγάλα έργα τα οποία εκτελούνται στον τόπο και τρόπους απεγκλωβισμού όταν τα συμβόλαια δεν υλοποιούνται. Δυστυχώς μένουν ξεκρέμαστοι 89 υπάλληλοι και μιλούμε για οικογένειες που έχουν υποχρεώσεις και τονίζω ότι και στην Επιτροπή ήταν κύρια ανησυχία από όλους ότι πρέπει αυτοί οι άνθρωποι να βρουν απασχόληση μέχρι να ξεκαθαρίσει το καθεστώς και τι θα γίνει στην πορεία με το λιμάνι και τη μαρίνα.

Επίσης θέλω να τονίσω ότι η Αρχή Λιμένων η οποία έχει αναλάβει τη διαχείριση του λιμανιού, θα πρέπει να διασφαλίσει ότι θα συνεχίσουν να εκτελούνται οι εργασίες κανονικά, οι οποίες έχουμε κάποια παράπονα ότι υπολειτουργούν σε κάποιους τομείς εφόσον κάποια μηχανήματα, κάποιοι γερανοί, ανήκουν στην εταιρεία που είχε αναλάβει το έργο.

Ζητάμε από την κυβέρνηση, τους αρμόδιους φορείς και το Υπουργείο, να βρεθεί ο τρόπος ώστε το έργο να μπει ξανά σε τροχιά υλοποίησης. Ελπίζουμε να μην μπούμε σε δικαστικές διαμάχες οι οποίες γνωρίζετε πόσα χρόνια παίρνουν μέχρι να βρουν τη λύση.

Άρα σήμερα στη σύσκεψη η οποία θα γίνει στη Λάρνακα υπό τον Υπουργό Μεταφορών θεωρούμε ότι πρέπει να μπει επιτακτικά κάτω ότι η Λάρνακα δικαιούται το έργο και οι πολίτες της επαρχίας το διεκδικούμε και σαν Βουλευτές θα κάνουμε ό, τι μπορούμε για να μπει ξανά σε τροχιά υλοποίησης.

31.5.2024

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΣΥ