Από: ΔΗΠΑ

Μ.ΜΟΥΣΙΟΥΤΤΑΣ:Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΤΟΚΙΝΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΧΡΗΣΙΜΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ

Μ.ΜΟΥΣΙΟΥΤΤΑΣ:Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΤΟΚΙΝΗΤΗ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΧΡΗΣΙΜΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Δημοσιεύθηκε: Μαΐου 27, 2024-14:31 View: 14

«Καταφέραμε μετά από χίλια μύρια κύματα να ψηφιστεί ο νόμος που αφορά την ταυτοποίηση των κατόχων προπληρωμένων καρτών κινητής τηλεφωνίας των πρώην βουλευτών Βότση-Προκοπίου του 2009, που επανάφερα το 2021», ανέφερε ο βουλευτής της ΔΗΠΑ-Συνεργασία και Πρόεδρος της Επιτροπής Μεταφορών της Βουλής, Μαρίνος Μουσιούττας.

Μιλώντας στην μεσημβρινή εκπομπή του ΑΝΤ1, ο κύριος Μουσιούττας, υπογράμμισε πως «πρώτα είναι η ασφάλεια των πολιτών, η ασφάλεια της Κ.Δ και η διασφάλιση του ονόματος της Κ.Δ. Καταφέραμε να πείσουμε την Ολομέλεια ότι είναι αδήριτη ανάγκη το νομοθέτημα να ψηφιστεί».

 Η νέα νομοθεσία, «αποτελεί ένα σοβαρό εργαλείο στα χέρια της αστυνομίας για πάταξη του εγκλήματος ή για προληπτικές ενέργειες για αποφυγή εγκληματικών ενεργειών», σημείωσε ο κύριος Μουσιούττας.

Η νέα νομοθεσία τέθηκε σε ισχύ από τις 10 Μαΐου, ωστόσο για την πλήρη εφαρμογή του Νόμου θα πρέπει να παρέλθει η χρονική διάρκεια που καθορίζεται από μεταβατική διάταξη και η οποία παρέχει μια περίοδο 18 μηνών στις εταιρίες για να ταυτοποιήσουν πλήρως τους κατόχους τέτοιων καρτών.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

27 ΜAIOY 2024

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΠΑ