Να αποσυρθεί η αίτηση παύσης του Γενικού Ελεγκτή και να επέλθει ηρεμία

Να αποσυρθεί η αίτηση παύσης του Γενικού Ελεγκτή και να επέλθει ηρεμία
Δημοσιεύθηκε: Μαΐου 23, 2024-14:18 View: 14

Με την σημερινή αναβολή εξέτασης της προδικαστικής ένστασης για την αίτηση παύσης του Γενικού Ελεγκτή δίνεται η ευκαιρία για τον Γενικό Εισαγγελέα να αποσύρει τα περί ανάρμοστης συμπεριφοράς και την αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή, και να επέλθει κοινωνική ηρεμία.

Ήδη το κύμα της κοινωνικής διαμαρτυρίας  διογκώνεται και στρέφεται κατά του θεσμού της Νομικής Υπηρεσίας. Ο γενικός εισαγγελέας δεν μπορεί να προσπαθεί εκ των υστέρων να μειώσει την σημασία και τον κοινωνικό αντίκτυπο της απόφασης του. Οι χθεσινές του δηλώσεις με τις οποίες προσπάθησε να  υποβαθμίσει την αίτηση παύσης του Γενικού Ελεγκτή σε “μια απλή αίτηση” προκαλούν τα αισθήματα της κοινής γνώμης και πλήττουν τον ίδιο το θεσμό που ο ίδιος υποτίθεται ότι υπηρετεί.

Σήμερα είχαμε την αντίδραση των εργαζομένων στην Ελεγκτική Υπηρεσία.

Το Σάββατο 25/6 και ώρα 11.00 προγραμματίζεται συγκέντρωση πολιτών για την υπόθεση της δολοφονίας του Θανάση Νικολάου έξω από την Νομική Υπηρεσία. Μια τρίτη εκδήλωση προγραμματίζεται για το Σάββατο 1η Ιουνίου ώρα 17.00 στην Λεμεσό στην πλατεία Διοικητηρίου.

Από όλες αυτές τις δράσεις των πολιτών απουσιάζουν τα κόμματα. Παρά τις συνεχείς εκκλήσεις των πολιτών και του Κινήματος Οικολόγων προς τα υπόλοιπα κόμματα για να τοποθετηθούν (πχ ψεσινή τηλεμαχία αρχηγων κομμάτων στον ΑΝΤ) αυτοί αρνούνται να πάρουν θέση (πχ ΕΔΕΚ,ΔΗΠΑ) ή απλά σιωπούν και δεν λεν κουβέντα.

Την ίδια ώρα, για εμάς τους Οικολόγους ο αγώνας ενάντια στην διαφθορά, την ασυδοσία και την αυθαιρεσία που ταλανίζουν την Κυπριακή Πολιτεία, συνεχίζεται.

Adblock test (Why?)

Read this on Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών