Από: KitasWeather

Ενίσχυση ανέμων και υποχώρηση της σκόνης τις επόμενες ώρες – Πτώση θερμοκρασίας στα κανονικά για την εποχή επίπεδα αύριο

Ενίσχυση ανέμων και υποχώρηση της σκόνης τις επόμενες ώρες – Πτώση θερμοκρασίας στα κανονικά για την εποχή επίπεδα αύριο
Δημοσιεύθηκε: Μαΐου 23, 2024-10:54 View: 28

Συνεχίζουν οι καλές καιρικές συνθήκες στην περιοχή μας και σήμερα Πέμπτη με αυξημένη γενικά ηλιοφάνεια και κάποιες υψηλές νεφώσεις ενώ τις απογευματινές ώρες, μέτριο έως ισχυρό δυτικό ρεύμα αέρα αναμένεται να επηρεάσει την περιοχή μας, εκτοπίζοντας προοδευτικά τη σκόνη ανατολικότερα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση σήμερα στις πλείστες περιοχές, παραμένοντας ωστόσο σε επίπεδα πάνω της κανονικής. Αύριο Παρασκευή, αποκομμένο χαμηλό στη μέση τροπόσφαιρα και βαρομετρικό χαμηλό μεταξύ Κύπρου – Τουρκίας αναμένεται να φέρουν περαιτέρω ενίσχυση των ανέμων κατά τις μεσημβρινές/απογευματινές ώρες και θα πνέει μέτριο έως ισχυρό και τοπικά έως πολύ ισχυρό δυτικό ρεύμα αέρα ενώ αναμένεται περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας, για να επανέλθουμε στα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Παράλληλα παρουσιάζονται κατά τις απογευματινές ώρες και κάποιες πιθανότητες μεμονωμένων βροχών στα ανατολικότερα/νοτιοανατολικότερα τμήματα του νησιού. Το Σ/Κ αναμένονται καλές καιρικές συνθήκες με αυξημένη ηλιοφάνεια ενώ θα παρατηρηθεί σταδιακή εξασθένηση των ανέμων. Η θερμοκρασία θα παραμείνει γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Σήμερα Πέμπτη, συνεχίζουν οι καλές καιρικές συνθήκες στην περιοχή μας με την ημέρα να ξεκίνησε με ηλιοφάνεια και κάποιες υψηλές νεφώσεις. Σταδιακή υποχώρηση των υψηλών νεφώσεων αναμένεται κατά το δεύτερο μισό της ημέρας ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις σε ανατολικά τμήματα της οροσειράς του Τροόδους και ανατολικότερα.

Στην ατμόσφαιρα συνεχίζει να αιωρείται σκόνη, τα επίπεδα της οποίας κυμαίνονται σε μέτρια. Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται σταδιακή υποχώρηση της σκόνης από τα δυτικά προς τα ανατολικά καθώς μέτριο έως ισχυρό δυτικό ρεύμα αέρα θα αρχίσει να επηρεάζει την περιοχή μας κατά τις απογευματινές ώρες.

Ποιότητα αέρα (10:00)

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στο εσωτερικό, ορεινά/ημιορεινά, δυτικά και βόρεια ενώ στα νότια και ανατολικά δεν αναμένεται αξιόλογη μεταβολή της θερμοκρασίας, με τον υδράργυρο να κυμαίνεται γύρω στους 2-5 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, με τις μεγαλύτερες αποκλίσεις να αναμένονται στα ορεινά/ημιορεινά, ανατολικά τμήματα του εσωτερικού και στα νότια/νοτιοανατολικά, φτάνοντας γύρω στους 32 έως 35 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω 30 έως 32 στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 26 έως 28 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και βόρεια παράλια και γύρω στους 22 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για σήμερα Πέμπτη (23/05/2024)

Αύριο Παρασκευή, αποκομμένο χαμηλό στη μέση τροπόσφαιρα με κέντρο την περιοχή της Τουρκίας θα επηρεάζει την περιοχή μας.

Αρχικά, ο καιρός θα είναι στις πλείστες περιοχές ηλιόλουστος ενώ στα δυτικά και βόρεια θα παρατηρούνται λίγες τοπικές νεφώσεις. Το μεσημέρι και το απόγευμα νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ορεινά/ημιορεινά και κυρίως σε ανατολικά τμήματα της οροσειράς του Τροόδους και ανατολικότερα/νοτιοανατολικότερα, με την πιθανότητα εκδήλωσης μεμονωμένων βροχών ή καταιγίδας στα ανατολικότερα/νοτιοανατολικότερα τμήματα του νησιού. Στην περιοχή μας θα συνεχίσει να πνέει μέτριο έως ισχυρό και τοπικά έως πολύ ισχυρό δυτικό ρεύμα αέρα κατά τις μεσημβρινές/απογευματινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση σε όλες τις περιοχές, για να κυμανθεί γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 28 έως 31 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω 28 έως 30 στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 25 έως 27 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και βόρεια παράλια και γύρω στους 17 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για αύριο Παρασκευή (24/05/2024)

Το Σάββατο, αποκομμένο χαμηλό στη μέση τροπόσφαιρα στην περιοχή της Τουρκίας θα κινηθεί ελαφρώς βορειότερα.

Aρχικά αναμένεται ηλιόλουστος καιρός ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ορεινά/ημιορεινά και πιο τοπικά στο εσωτερικό, με μικρή πιθανότητα εκδήλωσης μεμονωμένης βροχής κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά και κυρίως στις νότιες/νοτιοανατολικές πλαγιές της οροσειράς του Τροόδους το απόγευμα. Οι άνεμοι θα παρουσιάσουν μερική εξασθένηση σε σχέση με την Παρασκευή.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο στο εσωτερικό ενώ στις υπόλοιπες περιοχές δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 30 έως 33 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 26 έως 28 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 17 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για το Σάββατο (25/05/2024)

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα παρατηρηθούν λίγες τοπικές νεφώσεις.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 30 έως 33 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 25 έως 28 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 18 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για την Κυριακή (26/05/2024)

Στην πιο κάτω εικόνα, βλέπετε τη θερμοκρασία της επιφάνειας της θάλασσας για χθες, η οποία στην περιοχή μας κυμαίνεται γύρω στους 21-23 βαθμούς Κελσίου (εικόνα 1). Αυτές οι θερμοκρασίες είναι γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα (εικόνα 2).

Εικόνα 1: Θερμοκρασία της επιφάνειας της θάλασσας
Εικόνα 2: Θερμοκρασιακή ανωμαλία της επιφάνειας της θάλασσας

Ο κίνδυνος έκρηξης και εξάπλωσης πυρκαγιών σύμφωνα με τις πυρομετεωρολογικές συνθήκες είναι μέτριος στα υψηλότερα ορεινά και υψηλός στις υπόλοιπες περιοχές.

Adblock test (Why?)

Read this on KitasWeather