Τελετή για την Προστάτιδα της Αστυνομίας Κύπρου, Αγία Ειρήνη

Τελετή για την Προστάτιδα της Αστυνομίας Κύπρου, Αγία Ειρήνη
Δημοσιεύθηκε: Μαΐου 10, 2024-20:49 View: 15

Η 5η Μαΐου, είναι για όλους τους πιστούς και ειδικά για τα μέλη της Αστυνομίας, ημέρα γιορτής και άντλησης δύναμης από το παράδειγμα της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης, προστάτιδας της Αστυνομίας Κύπρου. Για την Αστυνομία είναι μια ιδιαίτερη ημέρα με υψηλούς συμβολισμούς, που σχετίζονται με την ουσία της αποστολής της και την ιστορική της παράδοση. Συμβολίζει την πίστη, τη γενναιότητα, το θάρρος και τις πιο βαθιές αξίες που διαπνέουν την πρωταρχική αποστολή της για τη διαφύλαξη της ασφάλειας και την προστασία του πολίτη. Επίσης, η 5η Μαΐου κάθε χρόνο, είναι ημέρα μνήμης και τιμής προς τους αγνοούμενους και πεσόντες αστυνομικούς που υπηρέτησαν την Πατρίδα και τη Δημοκρατία, στις κρίσιμες στιγμές των δικοινοτικών ταραχών του ‘63-‘64 και των τραγικών γεγονότων του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής του 1974, αλλά και προς τους αστυνομικούς και πυροσβέστες, που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του καθήκοντος, εν καιρώ ειρήνης.


Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, η Αστυνομία Κύπρου, τίμησε την προστάτιδά της, σήμερα 10/05/2024, σε μία σεμνή τελετή, που πραγματοποιήθηκε στο Αρχηγείο Αστυνομίας, στην παρουσία της Α.Ε. Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη. Παρόντες στην τελετή ήταν επίσης, ο Αρχηγός Αστυνομίας κ. Στέλιος Παπαθεοδώρου, ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Αντιστράτηγος Δημήτριος Μάλλιος, ο Αρχηγός του Γ.Ε.Ε.Φ. Αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας, ο Υπουργός Δικαιοσύνης & Δημόσιας Τάξης κ. Μάριος Χαρτσιώτης και ο Μακαριωτάτος Αρχιεπισκόπος Κύπρου κ.κ. Γεώργιος, οι οποίοι κατέθεσαν στεφάνι στο Μνημείο Πεσόντων Αστυνομικών και Πυροσβεστών, που βρίσκεται στο προαύλιο του Αρχηγείου Αστυνομίας και τηρήθηκε μονόλεπτη σιγή.


Επίσης, κατά τη διάρκεια της τελετής, έγινε δέηση για ανεύρεση των αγνοουμένων και επιμνημόσυνη δέηση υπέρ των πεσόντων αστυνομικών και πυροσβεστών, ενώ αναγνώστηκε και Προσκλητήριο Πεσόντων και Αγνοουμένων Αστυνομικών και Πυροσβεστών.


Κατά τον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε μεταξύ άλλων: «Με την ευκαιρία, λοιπόν, της σημερινής γιορτινής ημέρας της Προστάτιδας της Αστυνομίας Κύπρου, της Αγίας Ειρήνης, θα ήθελα να σας συγχαρώ για τον αγώνα που διεξάγετε καθημερινά και να σας διαβεβαιώσω ότι η Κυβέρνηση, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και εγώ προσωπικά θα βρισκόμαστε συνεχώς στο πλευρό της Αστυνομίας Κύπρου, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για να ανταποκριθούμε σε αυτά που η κοινωνία αναμένει από μάς: μία ασφαλή χώρα».


Από την πλευρά του, ο Αρχηγός Αστυνομίας ανέφερε μεταξύ άλλων: «Εργαζόμαστε ακούραστα και μεθοδικά, για μια Αστυνομία που να υπηρετεί την ασφάλεια του πολίτη, που να υποστηρίζει την καθημερινότητά του και να βελτιώνει την ποιότητα ζωής του. Ως Αστυνομία παραμένουμε στοχοπροσηλωμένοι στην αποστολή μας. Η Αστυνομία αποτελεί ίσως περισσότερο από ποτέ προηγουμένως έναν από τους πλέον σημαντικούς μηχανισμούς κοινωνικής σταθερότητας και συνοχής. Γι’ αυτό είναι που πρέπει όλοι μας να τη διαφυλάξουμε και να την προστατεύσουμε».

Adblock test (Why?)

Read this on Αστυνομία Κύπρου