Από: ΕΛΑΜ

Σ.Ιωάννου: Η Ευρωπαϊκή Ένωση να βοηθήσει στην επίλυση του Κυπριακού κι εμείς να είμαστε πιο διεκδικητικοί

Σ.Ιωάννου: Η Ευρωπαϊκή Ένωση να βοηθήσει στην επίλυση του Κυπριακού κι εμείς να είμαστε πιο διεκδικητικοί
Δημοσιεύθηκε: Μαΐου 10, 2024-12:02 View: 12

Συνέλθε σήμερα σε ειδική συνεδρία η ολομέλεια της βουλής με θέμα την 20ή επέτειο της ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) εξήραμε ουκ ολίγες φορές την σημαντικότητα της ένταξης της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή οικογένεια.

Μιας οικογένειας όμως, που μέσα από σωστές συμμαχίες και πολιτικές, θα προασπίζεται τα δίκαια και συμφέροντα του Ελληνισμού της Κύπρου.

Οφείλουμε να διεκδικήσουμε όλα αυτά για τα οποία εισήλθαμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση: την συνδρομή της στην επίλυση του Κυπριακού, την αποχώρηση των Τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων, την αντιμετώπιση του Μεταναστευτικού, την ακρίβεια, την αλλοίωση του Δημογραφικού χαρακτήρα της Πατρίδας μας με την άφιξη και διαμονή χιλιάδων παράνομων μεταναστών στο νησί μας.

Η συνεργασία με Ευρωπαϊκές δυνάμεις και κράτη που αντιλαμβάνονται και υιοθετούν τα συμφέροντα της Πατρίδας μας επιβάλλεται. Γι’ αυτό μέσω του Ευρωπαϊκού Κόμματος Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών ECR, είμαστε βέβαιοι ότι η Κύπρος θα αποκτήσει ΔΥΝΑΤΗ φωνή στο Ευρωκοινοβούλιο και προς αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε.

Μεταξύ άλλων, ο Σωτήρης Ιωάννου ανέφερε: 

“Η Κύπρος οφείλει να διεκδικήσει περισσότερα στην Ευρώπη και κυρίως να αναδείξει το Κυπριακό ως πρόβλημα εισβολής και κατοχής και όχι ως δικοινοτική διαφορά.

Η Ευρώπη που οραματιζόμαστε εμείς είναι αυτή που περιγράφεται στις αξίες και τις Συνθήκες της. Όχι μια Ευρώπη που κάνει πειράματα στους λαούς της, στην οικονομία, στην ανεξέλεγκτη παράνομη μετανάστευση, στον αγροτικό τομέα στους νέους στις τράπεζες”.

Η Ευρώπη που εμείς θέλουμε, ανέφερε, “δεν είναι το υπερκράτος με πρωτεύουσα τις Βρυξέλλες που εφαρμόζει πολιτικές επιβολής στα κράτη. Ούτε θέλουμε μια Ευρώπη που να χάνει τον χαρακτήρα της, να αλλοιώνεται, να ξεχνά τις παραδόσεις της όπως προωθεί η Αριστερά”.

“Προτεραιότητά μας είναι η υπεράσπιση των εθνών και όχι η αφαίρεση από τις εξουσίες τους. Με σεβασμό στις ιδιαιτερότητες κάθε χώρας, όπως είναι η τουρκική κατοχή στην περίπτωση της Κύπρου”.

Παράλληλα, ανέφερε ότι “θέτουμε ψηλά στην ατζέντα μας την επένδυση στην ασφάλεια, στη δημιουργία ισχυρών εξωτερικών συνόρων, κάτι στο οποίο η Κύπρος θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο”.

Ο Σωτήρης Ιωάννου αναφέρθηκε και στην ανάγκη “να αντιμετωπίσουμε αποφασιστικά το θέμα της ισλαμοποίησης και της παράνομης μετανάστευσης. Καμία χώρα δεν πρέπει να αναγκάζεται να δέχεται παράνομους μετανάστες ή να πληρώνεται για να δεχτεί”, επεσήμανε.

“Σκοπός μας οποιαδήποτε στρατηγική να μην ξεχνά τους απλούς ανθρώπους, την ανάγκη να επιβιώσουν απέναντι στις σημερινές προκλήσεις”, είπε.

Στόχος μας, πρόσθεσε, “η Ευρώπη να πάψει να παραμελεί τις ανησυχίες των αγροτών, των κτηνοτρόφων, των ψαράδων, τον πολιτών, των επιχειρήσεων”. Μίλησε επίσης για υπερβολικές εξαρτήσεις και αθέμιτο ανταγωνισμό από χώρες εκτός της ΕΕ, ακόμα και από την Τουρκία.

Αναφερόμενος στις Ευρωεκλογές, είπε ότι είναι ευκαιρία για λογοδοσία για το τι έχουμε πετύχει μέχρι σήμερα σε σχέση με τις προσδοκίες που έχει ο κόσμος και έκανε αναφορά σε θέματα όπως το μεταναστευτικό, το πρόβλημα εισβολής και κατοχής, τον πληθωρισμό, θέματα νέων, θέματα πίστης και αξιών.

“Να προστατέψουμε την ταυτότητά μας, την ιστορία μας, την κληρονομιά μας”, είπε, προσθέτοντας ότι “αυτή την Ευρώπη οραματιζόμαστε, αυτή τη διεκδικητική Κύπρο θέλουμε μέσα στην ΕΕ”.

Κάλεσε τους Κύπριους πολίτες να ψηφίσουν στη βάση των πιστεύω τους, των θέσεών τους, της συνείδησής τους.

Στο βίντεο της ανάρτησης η ομιλία του βουλευτή Λάρνακας του Ε.ΛΑ.Μ. και υποψηφίου Δημάρχου Λάρνακας Σωτήρη Ιωάννου ενώπιον της ολομέλειας.  

Adblock test (Why?)

Read this on ΕΛΑΜ