Η χθεσινή πυρκαγιά στην Λεμεσό επαναφέρει το θέμα της κρατικής ανεπάρκειας και των ελλείψεων σε πτητικά μέσα

Η χθεσινή πυρκαγιά στην Λεμεσό επαναφέρει το θέμα της κρατικής ανεπάρκειας και των ελλείψεων σε πτητικά μέσα
Δημοσιεύθηκε: Μαΐου 10, 2024-11:28 View: 15

Εκτός ελέγχου χαρακτηρίστηκε και η χθεσινή πυρκαγιά στην Βιομηχανική Αγίου Συλάς στην Λεμεσό, όπως και οι δύο πρόσφατες στο κρατικό δάσος Λεμεσού και στην Πάφο, με το σύνολο το περιστατικών να δείχνουν τα κενά που υπάρχουν σε θέματα εναέριας πυρόσβεσης.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, παρατηρούμε ότι για πολλοστή φορά η έλλειψη εξοπλισμού πυρόσβεσης είχε βαρύνουσα σημασία. Σημειώνουμε ότι ενδεικτικό της πρόληψης είναι η προστασία που παρείχε η αντιπυρική ζώνη που δημιουργήθηκε δυτικά των βιομηχανιών. Στη βάση της ίδιας λογικής, εκτός από την πρόληψη, επιβάλλεται να δοθεί η απαραίτητη σημασία και στο θέμα του εξοπλισμού.

Ως Οικολόγοι επανερχόμαστε στο θέμα των πτητικών μέσων κατάσβεσης, το οποίο έχει καταντήσει κοροϊδία με την απραξία που επιδεικνύει η Κυβέρνηση. Οι δυνάμεις πυρόσβεσης που τίθενται σε συναγερμό την ώρα που ξεσπά μια πυρκαγιά, χρειάζονται τον αναγκαίο εξοπλισμό, ο οποίος δεν υπάρχει. Είναι άμεση η ανάγκη όπως η Κύπρος διασφαλιστεί και εξοπλιστεί πλήρως ώστε να είναι πανέτοιμη να ανταπεξέλθει σε μεγάλες πυρκαγιές. Για την ώρα το μόνο που έχουμε είναι κρατική ανεπάρκεια και απρονοησία.

Adblock test (Why?)

Read this on Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών