Εκδήλωση για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Υγείας των Φυτών στις 12η Μάϊου, 2024 στο Εθνικό Δασικό Πάρκο Αθαλάσσας

Εκδήλωση για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Υγείας των Φυτών στις 12η Μάϊου, 2024 στο Εθνικό Δασικό Πάρκο Αθαλάσσας
Δημοσιεύθηκε: Μαΐου 10, 2024-11:25 View: 17

10-05-2024 11:25

Εκδήλωση για τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Υγείας των Φυτών στις 12η Μάϊου, 2024 στο Εθνικό Δασικό Πάρκο Αθαλάσσας

Το Τμήμα Γεωργίας του Υπουργείου Γεωργίας Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος διοργανώνει την Κυριακή, 12 Μάϊου 2024, εκδήλωση με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Υγείας των Φυτών. 

Η εκδήλωση, η οποία θα διεξαχθεί στο Εθνικό Δασικό Πάρκο Αθαλάσσας (νοτιοδυτική είσοδο), στη Λευκωσία, από τις 10:00 π.μ. μέχρι τις 3:00 μ.μ., αποτελεί μέρος των παγκόσμιων προσπαθειών που καταβάλλονται για ενίσχυση της ευαισθητοποίησης των πολιτών σε ό,τι αφορά στην υγεία των φυτών, η οποία αποτελεί σημαντικό παρονομαστή για την επισιτιστική ασφάλεια, την προστασία του περιβάλλοντος και τη βιώσιμη ανάπτυξη. 

Τα φυτά είναι ζωή. Από αυτά εξαρτιόμαστε για το 80% της τροφής που τρώμε και το 98% του οξυγόνου που αναπνέουμε. Γι’ αυτόν τον λόγο, η πρόληψη και η διασυνοριακή προστασία για την αποφυγή εισαγωγής νέων επιβλαβών για τα φυτά οργανισμών είναι ουσιαστικής σημασίας. 

Ο περιορισμός της εξάπλωσης των επιβλαβών οργανισμών αναμφίβολα μπορεί να καταστεί πιο αποδοτική μέθοδος, σε σύγκριση με την προσπάθεια αντιμετώπισής τους μετά τον εντοπισμό τους. Πολλές φορές η εξάλειψή τους ενδεχόμενα να καθίσταται αδύνατη, ενώ η διαχείριση των επιπτώσεων τους τείνει να είναι δαπανηρή και χρονοβόρα. 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα διεξαχθούν διαδραστικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες για παιδιά, που θα επικεντρώνονται στη σημασία της προστασίας της υγείας των φυτών, όπως η συμπλήρωση βιβλίου δραστηριοτήτων που έχει ετοιμαστεί από τον Διεθνή Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας (FAO), ζωγραφική και φύτευση σε γλάστρες διάφορων φυτών της κυπριακής χλωρίδας, καθώς και πληροφόρηση για μικρούς και μεγάλους. 

Την εκδήλωση, η οποία είναι ανοικτή για το ευρύ κοινό, θα χαιρετίσει η έντιμη Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος δρ Μαρία Παναγιώτου. 

Στόχος της εκδήλωσης είναι να περάσει το μήνυμα πως οι επιβλαβείς οργανισμοί και ασθένειες των φυτών πρέπει να παραμένουν όσο το δυνατόν πιο μακριά από τα σύνορά μας, καθότι «Προστατεύοντας τα φυτά, προστατεύουμε την πηγή της ζωής».

(ΕΦυς/ΝΖ)

Adblock test (Why?)

Read this on Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών Κυβέρνησης