Από: ΔΗΠΑ

ΗΜΕΡΑ ΕΥΡΩΠΗΣ: ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΜΙΑ ΕΝΙΑΙΑ, ΙΣΧΥΡΗ ΕΥΡΩΠΗ

ΗΜΕΡΑ ΕΥΡΩΠΗΣ: ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΜΙΑ ΕΝΙΑΙΑ, ΙΣΧΥΡΗ ΕΥΡΩΠΗ
Δημοσιεύθηκε: Μαΐου 09, 2024-10:40 View: 10

Με την ευκαιρία της Ημέρας της Ευρώπης, η ΔΗΠΑ-Συνεργασία απευθύνει θερμό χαιρετισμό εκτίμησης και αλληλεγγύης προς όλους τους λαούς της Ευρώπης, προς όλους τους Ευρωπαίους πολίτες και ειδικά προς τον κυπριακό λαό, που από την 1η Μαΐου 2004 αποτελεί αναπόσπαστο μέρος  των λαών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ως Δημοκρατική Παράταξη – Συνεργασία τονίζουμε ότι σήμερα, περισσότερο από ποτέ, απαιτείται μια ενιαία, ισχυρή ευρωπαϊκή φωνή, ώστε να αντιμετωπιστούν με επιτυχία οι σύγχρονες προκλήσεις που απειλούν το μέλλον μας. Οι απαιτήσεις μας από την Ε.Ε. για διασφάλιση όλων των δικαιωμάτων, όλων των πολιτών της, σε όλα τα κράτη μέλη χωρίς εξαιρέσεις, παραμένουν αναλλοίωτες.

Από το 1974, η Τουρκία παρεμποδίζει την άσκηση βασικών ευρωπαϊκών ελευθεριών στο κατεχόμενο κομμάτι του νησιού μας, με την Ευρώπη να έχει και ρόλο και λόγο να διαδραματίσει. Η Ευρώπη οφείλει να μετατραπεί σε πραγματικό διαμορφωτή και αρχιτέκτονα του αυριανού κόσμου για την επίτευξη μιας βιώσιμης, δίκαιης και λειτουργικής λύσης.

Η ΔΗΠΑ-Συνεργασία, στηρίζει τις προσπάθειες του Προέδρου Νίκου Χριστοδουλίδη, για ενεργότερη εμπλοκή της Ε.Ε στις διεργασίες για λύση του κυπριακού, με βάση τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και υπό το φως των ευρωπαϊκών αρχών και αξιών.

Ζητάμε, επίσης, μια Ευρώπη με αλληλεγγύη να καθορίσει μια αποτελεσματική μεταναστευτική πολιτική προκειμένου να ενισχύσει την ανθεκτικότητα των κρατών μελών απέναντι σε αυτή την κρίση.

Η ΔΗΠΑ-Συνεργασία ζητά μια Ευρώπη που να είναι πιο κοντά στους πολίτες της, να υπάρχει πιο στενή συνεργασία και αλληλεγγύη μεταξύ των Κρατών μελών της και την ενισχυμένη κοινή άμυνα και ασφάλεια.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

9 ΜΑΙΟΥ 2024

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΠΑ