Το Ισραηλινό μπλόκο στην Ράφα και οι βομβαρδισμοί στην Γάζα αποτελούν συνέχεια της προσπάθειας εξόντωσης του Παλαιστινιακού λαού

Το Ισραηλινό μπλόκο στην Ράφα και οι βομβαρδισμοί στην Γάζα αποτελούν συνέχεια της προσπάθειας εξόντωσης του Παλαιστινιακού λαού
Δημοσιεύθηκε: Μαΐου 09, 2024-10:06 View: 12

Μόνο ως καταδικαστέα και απάνθρωπη μπορεί να χαρακτηριστεί η ενέργεια  των δυνάμεων εισβολής του Ισραήλ να απαγορεύσουν την πρόσβαση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη Λωρίδα της Γάζας από το συνοριακό σημείο διέλευσης της Ράφας. Το Ισραήλ με αυτή την ενέργεια -που έγινε παρά τις αντιδράσεις της διεθνούς κοινότητας- απέδειξε ότι δεν σέβεται ούτε τις δικές του δεσμεύσεις.

Οι στρατιωτικές δυνάμεις του Ισραήλ, με το πρόσχημα της αναζήτησης μαχητών της Χαμάς αλλά και δήθεν ελέγχου της περιοχής, καταδικάζουν άρρωστους και τραυματίες σε θάνατο, καθώς καμιά άλλη βοήθεια δεν μπορεί να υπάρξει.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες ο πολυδιαφημισμένος ανθρωπιστικός διάδρομος της Αμάλθειας φαντάζει να είναι τελικά το πρόσχημα για τον πλήρη έλεγχο της Γάζας από τις δυνάμεις κατοχής.

Η χθεσινή καταδικαστέα πράξη του κράτους τους Ισραήλ κορυφώθηκε με τους βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας, το βράδυ, στην περιοχή των κλειστών συνόρων της Λωρίδας της Γάζας με την Αίγυπτο.

Ως Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών καταδικάζουμε πλήρως τις απάνθρωπες Ισραηλινές πράξεις και επιθέσεις εναντίον του λαού της Παλαιστίνης, οι οποίες πλήττουν αμάχους, αλλά και ασθενείς και τραυματίες.

Στεκόμαστε και θα παραμείνουμε στο πλάι του λαού της Παλαιστίνης εκφράζοντας τη συμπαράσταση μας στον αγώνα για υπεράσπιση των δικαιωμάτων των αθώων ανθρώπων.

Adblock test (Why?)

Read this on Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών