Από: ΔΗΠΑ

Μ. ΜΟΥΣΙΟΥΤΤΑΣ: ΟΙ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ

Μ. ΜΟΥΣΙΟΥΤΤΑΣ: ΟΙ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ
Δημοσιεύθηκε: Μαΐου 08, 2024-13:06 View: 10

Οι πολίτες της Ε.Ε προστατεύονται με πλήρη δέσμη δικαιωμάτων των επιβατών, υπογραμμίζει ο βουλευτής της ΔΗΠΑ-Συνεργασία και Πρόεδρος της Επιτροπής Μεταφορών της Βουλής, Μαρίνος Μουσιούττας.

Μιλώντας στη μεσημβρινή εκπομπή του Σίγμα, μετά τη σωρεία καταγγελιών από το επιβατικό κενό για καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων, έξτρα χρεώσεις κτλ ο κύριος Μουσιούττας, υπογράμμισε ότι το «τουριστικό προϊόν είναι πηγή εσόδων για το κράτος και πρέπει να διαφυλαχτεί πάση θυσία. Υπάρχει η νομοθεσία η οποία πρέπει να εφαρμόζεται».

Το θετικό, είπε, ότι υπάρχουν Σύνδεσμοι που είναι αρκετά βοηθητικοί με τους πολίτες, ωστόσο, όπως ανέφερε θα πρέπει να υπάρχει περισσότερη ενημέρωση ώστε το επιβατικό κοινό να γνωρίζει τα δικαιώματά του, αυτά να γίνουν πιο γνωστά, πιο ευνόητα καθώς και να επιβληθούν. Θα πρέπει, υπέδειξε, να «μην αφήνεται το κοινό στην καλή προαίρεση των Συνδέσμων Καταναλωτών για να τους βοηθήσουν, αλλά να έχουν πρόσβαση σε πιο απλοποιημένες διαδικασίες και να ζητούν το δίκαιο από μόνοι τους».

Ως Πρόεδρος της Επιτροπής Μεταφορών της Βουλής, ανέφερε, θα ψάξει το θέμα, θα ζητήσει απαντήσεις για τα κενά που δημιουργούνται, για τις ευθύνες διαχείρισης της αναστάτωσης που παρατηρούνται στα αεροπορικά ταξίδια και τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν προς τον κάθε αρμόδιο ώστε να επιλυθεί και αυτός ο πονοκέφαλος.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

8 ΜΑΙΟΥ 2024

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΠΑ