Από: ΔΗΠΑ

Μ. ΜΟΥΣΙΟΥΤΤΑΣ: ΥΠΕΡΑΝΩ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

Μ. ΜΟΥΣΙΟΥΤΤΑΣ: ΥΠΕΡΑΝΩ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ
Δημοσιεύθηκε: Μαΐου 08, 2024-10:27 View: 11

Μετά από 16 χρόνια, ψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής η πρόταση των πρώην βουλευτών Βότση-Προκοπίου που επανάφερε στο Σώμα το 2016 ο βουλευτής της ΔΗΠΑ-Συνεργασία και Πρόεδρος της Επιτροπής Μεταφορών της Βουλής, Μαρίνος Μουσιούττας, που αφορά την ταυτοποίηση των κατόχων προπληρωμένων καρτών κινητής τηλεφωνίας.

Την απόφαση της Ολομέλειας, χαιρέτισε ο Μαρίνος Μουσιούττας, υπογραμμίζοντας πως στόχος «πρώτα είναι η ασφάλεια των πολιτών, η ασφάλεια της Κ.Δ και η διασφάλιση του ονόματος της Κ.Δ. Καταφέραμε να πείσουμε την Ολομέλεια ότι είναι αδήριτη ανάγκη το νομοθέτημα να ψηφιστεί. Χρειάστηκαν 16 χρόνια ταλαιπωρίας».

Υπογράμμισε, ότι, με την ταυτοποίηση των κατόχων προπληρωμένων καρτών κινητής τηλεφωνίας δε θα εξαλειφθεί η εγκληματικότητα, «δεν είναι πανάκεια, δεν θα εξαλείψει το έγκλημα, όμως είναι ένα σοβαρό εργαλείο που μπορεί να σώσει μια ζωή. Εξάλλου οι κάρτες ανώνυμης κινητής τηλεφωνίας έχουν μπλέξει και το όνομα της Κύπρου σε διεθνή κέντρα παρανομίας».

Καταφέραμε, υπογράμμισε, να φύγουμε την ρετσινιά που υπήρχε και να δείξουμε σε όλους «ότι υπεράνω είναι η ασφάλεια».

Το νομοθέτημα, είπε ο κύριος Μουσιούττας, έτυχε ενδελεχούς επεξεργασίας από την Επίτροπο Προσωπικών Δεδομένων και από τον Επίτροπο Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών. Οι εν λόγω εταιρείες, ανέφερε, θα έχουν 18 μήνες ώστε να μπορέσουν να εφαρμόσουν την νομοθεσία.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

8 ΜΑΙΟΥ 2024

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΠΑ