Από: ΡΙΚ

Στην Κύπρο το Sagamore για παροχή βοήθειας στη Γάζα

Στην Κύπρο το Sagamore για παροχή βοήθειας στη Γάζα
Δημοσιεύθηκε: Μαΐου 08, 2024-08:46 View: 14

Αμερικανικό εμπορικό πλοίο, το Sagamore βρίσκεται σε λιμάνι της Κύπρου και φορτώνεται με προμήθειες ανθρωπιστικής βοήθειας, με προορισμό την Γάζα δήλωσε στην Ουάσιγκτον, εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

«Το Sagamore είναι ένα φορτηγό πλοίο που θα χρησιμοποιεί το προσωρινό τεχνητό λιμάνι και θα πραγματοποιεί ταξίδια μεταξύ της Κύπρου και της υπεράκτιας πλωτής προβλήτας καθώς η αμερικανική οργάνωση USAID και άλλοι εταίροι συγκεντρώνουν βοήθεια από όλο τον κόσμο» ανέφερε η εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

Το φορτίο θα εκφορτώνεται από το Sagamore στην πλωτή πλατφόρμα, και από εκεί θα μεταφέρεται με πλωτές φορτηγίδες, στην ξηρά.

Αναμένεται ότι αρχικά, περίπου 90 πλωτές φορτηγίδες με προμήθειες θα διέρχονται από τον θαλάσσιο διάδρομο κάθε μέρα και θα εισέρχονται στην Γάζα. Όταν η επιχείρηση αναπτυχθεί πλήρως, αναμένεται ότι θα αυξηθούν στις 150, σε ημερήσια βάση.

Ενώ το προσωρινό τεχνητό λιμάνι μπορεί να προσφέρει σημαντικές δυνατότητες για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας, η εκπρόσωπος του Πενταγώνου είπε ότι δεν είναι ούτε ο μόνος ούτε ο καλύτερος τρόπος για να μεταφερθούν οι τόσο απαραίτητες προμήθειες στη Γάζα.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ, Πέτρος Κασφίκης

ΚΩΣ/ΜΧ

Adblock test (Why?)

Read this on ΡΙΚ