Από: KitasWeather

Αυξημένη ηλιοφάνεια και άνοδος θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες – Αυξημένες νεφώσεις και σκόνη την Παρασκευή

Αυξημένη ηλιοφάνεια και άνοδος θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες – Αυξημένες νεφώσεις και σκόνη την Παρασκευή
Δημοσιεύθηκε: Μαΐου 07, 2024-11:11 View: 10

Η διαταραχή που επηρέαζε την περιοχή μας το τελευταίο 2ήμερο έχει απομακρυνθεί ανατολικότερα στη Μέση Ανατολή με αποτέλεσμα να αναμένεται αυξημένη ηλιοφάνεια στην περιοχή μας μέχρι και την Πέμπτη ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά άνοδο, για να φτάσει και μέχρι την Πέμπτη να ξεπεράσει λίγο τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Την Παρασκευή, βαρομετρικό χαμηλό από την Λιβύη που θα έχει κινηθεί δυτικά της Κύπρου αναμένεται να φέρει αυξημένες μέσες/υψηλές νεφώσεις, πιο θερμή αέρια μάζα, μέτριο έως ισχυρό και παροδικά στα δυτικά έως πολύ ισχυρό ανατολικό ρεύμα αέρα και αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης ενώ από το Σάββατο αναμένεται στροφή των ανέμων από δυτικές κατευθύνσεις με αποτέλεσμα την σταδιακή υποχώρηση της θερμής αέριας μάζας και σκόνης. Παράλληλα, μέσα στο Σ/Κ και κυρίως την Κυριακή αναμένεται η εκδήλωση μεμονωμένου/τοπικού χαρακτήρα βροχών/καταιγίδων κυρίως κατά τις μεσημβρινές/απογευματινές ώρες καθώς πιο ασταθής αέρια μάζα θα επηρεάσει την περιοχή μας.

Σήμερα Τρίτη του Πάσχα, η διαταραχή που επηρεάζει το τελευταίο 2ήμερο την περιοχή μας έχει κινηθεί περαιτέρω ανατολικότερα στη Μέση Ανατολή.

Η ημέρα σήμερα ξεκίνησε με ηλιοφάνεια σε όλο το νησί. Ο ηλιόλουστος καιρός αναμένεται να συνεχίσει στις πλείστες περιοχές σήμερα, ωστόσο, νεφώσεις θα αναπτυχθούν το μεσημέρι/απόγευμα στα ορεινά/ημιορεινά και κυρίως στις νότιες πλαγιές της οροσειράς του Τροόδους, με μικρή πιθανότητα εκδήλωσης μεμονωμένης βροχής το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο, για να κυμανθεί γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 26 έως 29 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 24 έως 28 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 14 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για σήμερα Τρίτη του Πάσχα (07/05/2024)

Αύριο Τετάρτη, σφήνα έξαρσης θα επηρεάζει την περιοχή μας και αναμένεται κυρίως αίθριος καιρός ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά/ημιορεινά. Την ίδια ώρα, σφήνα ύφεσης στη μέση τροπόσφαιρα στην κεντροδυτική Μεσόγειο, η οποία υποστηρίζει βαρομετρικό χαμηλό στη βόρεια Λιβύη θα αρχίσουν να κινούνται ανατολικότερα/βορειοανατολικότερα. Το συγκεκριμένο χαμηλό θα ανασηκώσει μεγάλες ποσότητες σκόνης από την περιοχή της Λιβύης, με τη σκόνη προοδευτικά να εισέρχεται στην κεντροανατολική Μεσόγειο.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο κυρίως στο εσωτερικό και ορεινά/ημιορεινά, για να κυμανθεί γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως λίγο πιο πάνω, φτάνοντας γύρω στους 27 έως 30 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 24 έως 27 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 15 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για αύριο Τετάρτη (08/05/2024)

Την Πέμπτη, το βαρομετρικό χαμηλό από την περιοχή της Λιβύης θα έχει εισέλθει στην Μεσόγειο και θα βρίσκεται μεταξύ Ελλάδας – Λιβύης και θα συνεχίσει την βορειοανατολική του πορεία. Επίσης, η σκόνη που θα έχει ανασηκώσει το χαμηλό θα είναι περιορισμένη δυτικά μας επηρεάζοντας τον Ελλαδικό χώρο ενώ την ίδια ώρα, λόγω και της θέσης του χαμηλού, οι άνεμοι θα στραφούν από ανατολικές κατευθύνσεις στην περιοχή μας.

Όσον αφορά τις καιρικές συνθήκες στην περιοχή μας, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με λίγες υψηλές νεφώσεις κυρίως νωρίς το πρωί και αργά το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο, για να κυμανθεί γύρω στoυς 2-3 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 28 έως 31 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 25 έως 29 βαθμούς Κελσίου στα παράλια και γύρω στους 16 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για την Πέμπτη (09/05/2024)

Την Παρασκευή, το βαρομετρικό χαμηλό θα βρίσκεται αρχικά μέσα στην ημέρα στον Ελλαδικό χώρο ανατολικά της Κρήτης καθώς συνεχίζει την βορειοανατολική του πορεία. Η θέση της διαταραχής θα φέρει περαιτέρω ενίσχυση των ανέμων από ανατολικές κατευθύνσεις, μεταφορά πολύ πιο θερμής αέριας μάζας, αυξημένη νεφοκάλυψη από μέσες και υψηλές νεφώσεις αλλά και σκόνη σε αυξημένες συγκεντρώσεις η οποία αρχικά θα είναι περιορισμένη μερικά χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια, με σταδιακή εμφάνιση της και στην επιφάνεια μέσα στην ημέρα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο, για να κυμανθεί γύρω στoυς 3-6 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, με τις μεγαλύτερες αποκλίσεις να αναμένονται στα ορεινά/ημιορεινά και σε δυτικά/βορειοδυτικά τμήματα του νησιού, φτάνοντας γύρω στους 29 έως 33 βαθμούς Κελσίου σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού, γύρω στους 26 έως 30 βαθμούς Κελσίου στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 30 έως 34 στα δυτικά και βόρεια παράλια και γύρω στους 20 βαθμούς Κελσίου στη Χιονίστρα.

Θερμοκρασιακή ανωμαλία στα 850 hPa (~1500 μέτρα από την επιφάνεια) για την Παρασκευή (10/05/2024)

Το σαββατοκύριακο, η περιοχή μας θα επηρεάζεται από σφήνα ύφεσης στη μέση τροπόσφαιρα και σχετικά χαμηλές πιέσεις στην επιφάνεια. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την εκδήλωση αστάθειας με μεμονωμένου/τοπικού χαρακτήρα βροχές/καταιγίδες κυρίως κατά τις μεσημβρινές/απογευματινές και κυρίως την Κυριακή. Παράλληλα, οι άνεμοι θα στραφούν από δυτικές κατευθύνσεις, εκτοπίζοντας την θερμή αέρια μάζα και σκόνη προοδευτικά το Σάββατο.

Adblock test (Why?)

Read this on KitasWeather