Σταθερά σε πορεία εξέλιξης και αναβάθμισης το Ακτινολογικό Τμήμα ΓΝ Λευκωσίας του ΟΚΥπΥ

Σταθερά σε πορεία εξέλιξης και αναβάθμισης το Ακτινολογικό Τμήμα ΓΝ Λευκωσίας του ΟΚΥπΥ
Δημοσιεύθηκε: Μαΐου 02, 2024-12:18 View: 17

Πολλαπλές δυνατότητες στη διάγνωση και αντιμετώπιση περιστατικών επεμβατικής ακτινολογίας παρέχει το Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Ακτινολογικού Τμήματος ΓΝ Λευκωσίας του ΟΚΥπΥ και του Β’ Εργαστηρίου Ακτινολογίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου «Αττικόν» Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών 

Το Ακτινολογικό Τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας (ΓΝ Λευκωσίας) του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) συνεχίζει την πορεία  εξέλιξης και αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους ασθενείς, με την σύναψη και υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας με το Β’ Εργαστήριο Ακτινολογίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου «Αττικόν» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το Μνημόνιο Συνεργασίας, προνοεί την αμοιβαία ανταλλαγή εμπειρογνωμοσύνης και τεχνογνωσίας στην ιατρική απεικόνιση καθώς και τη δυνατότητα από κοινού διάγνωσης και αντιμετώπισης πολυσύνθετων περιστατικών που άπτονται της διαγνωστικής και επεμβατικής ακτινολογίας. Η συνεργασία αυτή ενισχύει το ερευνητικό έργο και τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας, με αποτέλεσμα τη βελτίωση της ποιότητας των απεικονιστικών εξετάσεων και των ελάχιστα επεμβατικών θεραπειών που προσφέρονται. Σημειώνεται ότι το Β’ Εργαστήριο Ακτινολογίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου «Αττικόν» είναι το μόνο κέντρο στον ελλαδικό χώρο που κατέχει την ανώτατη πιστοποίηση IASIOS στον τομέα της επεμβατικής ογκολογίας (internationally renowed quality assurance accreditation in Interventional Oncology).

Ο Προϊστάμενος του Ακτινολογικού Τμήματος του ΓΝ Λευκωσίας του ΟΚΥπΥ, Δρ. Νεκτάριος Πούλλος και ο Καθηγητής Ακτινολογίας και Διευθυντής του Β’ Εργαστηρίου Ακτινολογίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου «Αττικόν», Δρ. Νίκος Κελέκης, υπέγραψαν στις 10 Απριλίου 2024 στο Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν»,  το μνημόνιο συνεργασίας.  Η συνεργασία εδραιώνει τους επιστημονικούς δεσμούς μεταξύ των δύο Τμημάτων, θεσμοθετεί την ανταλλαγή εμπειριών και  εκπαίδευσης του ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού  στις σύγχρονες τεχνικές διαγνωστικής ακτινολογίας καθώς επίσης σε καινοτόμες θεραπείες στον τομέα της  επεμβατικής ακτινολογίας-ογκολογίας.

Το Μνημόνιο προνοεί επίσης τη συνδιοργάνωση επιστημονικών συνεδρίων και ημερίδων, καθώς και τη συμμετοχή σε ερευνητικά προγράμματα και πρωτόκολλα σε ευρωπαϊκό και διεθνές πλαίσιο. Επιπλέον, τα εμπλεκόμενα Τμήματα μπορούν να ανταλλάσσουν απεικονιστικές εξετάσεις σε πραγματικό χρόνο, μέσω σύγχρονων τεχνολογιών τηλεδιάγνωσης, διασφαλίζοντας παράλληλα την προστασία των προσωπικών δεδομένων των ασθενών.

Το Ακτινολογικό Τμήμα Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, παρέχει ολοκληρωμένες και σύγχρονες  εξετάσεις  διαγνωστικής και επεμβατικής ακτινολογίας καθ’ όλη τη διάρκεια  του 24ωρου, είναι άρτια εξοπλισμένο με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας και χαμηλές δόσης ακτινοβολίας, τα οποία καλύπτουν το σύνολο των εξετάσεων και ελάχιστά επεμβατικών πράξεων που διενεργούνται σήμερα στην Ακτινοδιαγνωστική.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Ακτινολογικό Τμήμα του ΓΝ Λευκωσίας, μπορείτε να επισκεφθείτε τον ακόλουθο σύνδεσμο.

Adblock test (Why?)

Read this on Οργανισμός Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας