Από: ΔΗΠΑ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΦΟΡΕΑ ΙΣΟΤΙΜΗΣ ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ ΒΑΡΩΝ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΦΟΡΕΑ ΙΣΟΤΙΜΗΣ ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ ΒΑΡΩΝ
Δημοσιεύθηκε: Απριλίου 30, 2024-13:53 View: 10

Με πρωτοβουλία της Δημοκρατικής Παράταξης συζητήθηκε με τον Πρόεδρο του Φορέα Ισότιμης Κατανομής Βαρών το νέο νομοθετικό πλαίσιο και οι Κανονισμοί που θα διέπουν την επιχορήγηση δανειστικών επιτοκίων σε προσφυγικές οικογένειες.

Βάσει της νέας νομοθεσίας που ψηφίστηκε και των Κανονισμών που προωθούνται, οι συμπολίτες μας θα δικαιούνται να επωφεληθούν επιχορήγησης επιτοκίου επί αυξημένου ποσού δανεισμού, από ότι στο παρελθόν (δανειστικό ποσό μέχρι 200,000 Ευρώ από 120,000 που ήταν πριν).  

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΔΗΠΑ-Συνεργασία, Βουλευτής Λευκωσίας Αλέκος Τρυφωνίδης παρουσίασε, εκ μέρους όλων των Βουλευτών, πρόταση με στόχο τη δίκαιη μεταχείριση αιτητών που βρίσκονται στα τελικά στάδια της διαδικασίας.

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν εφτακόσιες (700) αιτήσεις, που εγκρίθηκαν αλλά δεν έχουν προχωρήσει στο στάδιο υπογραφής και υλοποίησης. Ο κ. Τρυφωνίδης κατέθεσε πρόταση όπως αυτές οι αιτήσεις να συμπεριληφθούν στα νέα κριτήρια της τροποποιημένης νομοθεσίας, έτσι ώστε να στηριχθούν και αυτές οι εφτακόσιες οικογένειες και να μην αδικηθούν.

Η ΔΗΠΑ-Συνεργασία απευθύνει δημόσιο κάλεσμα προς το Συμβούλιο του Φορέα να αποδεχτεί την πρόταση, για να μην αδικηθούν αυτές οι εφτακόσιες οικογένειες που χρονικά έτυχε να βρίσκονται σε αυτή τη θέση.   

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΠΑ