Από: ΔΗΠΑ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΥΣΙΟΥΤΤΑ ΓΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΥΣΙΟΥΤΤΑ ΓΙΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΠΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ
Δημοσιεύθηκε: Απριλίου 29, 2024-14:52 View: 13

Σε συνέχεια των ρυθμίσεων, που προωθούνται για τις πολλαπλές συντάξεις των κρατικών αξιωματούχων, ο Βουλευτής Λευκωσίας της ΔΗΠΑ-Συνεργασία, Μαρίνος Μουσιούττας επιχειρεί να αναδείξει για πολλοστή φορά τα προβλήματα στη δημόσια ζωή του τόπου, που δημιουργεί η απουσία νομοθέτησης για το Ασυμβίβαστο των Βουλευτών.

Υπενθυμίζουμε ότι η ΔΗΠΑ -Συνεργασία κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις που αφορούν το Ασυμβίβαστο των Βουλευτών, οι οποίες μέχρι στιγμής παραμένουν αναξιοποίητες και δεν έχουν συζητηθεί.

Ως εκ τούτου, ο κ. Μουσιούττας κατέθεσε πρόταση για θέσπιση πλαισίου που να παρέχει τη δυνατότητα σε αξιωματούχο που διορίζεται ή εκλέγεται σε δημόσιο αξίωμα, λειτούργημα ή θέση, να υποβάλλει δήλωση προς τον Υπουργό Οικονομικών για αποποίηση του δικαιώματος εξάσκησης οποιασδήποτε επαγγελματικής δραστηριότητας, ιδιότητας ή επιτηδεύματος, ασκούμενο επί κέρδη ή μη, για τη χρονική περίοδο κατά την οποία υπηρετεί στο συγκεκριμένο αξίωμα.

Όπως και στην πρόταση νόμου για τις πολλαπλές συντάξεις, ο εκάστοτε αξιωματούχος που θα κάνει χρήση του πλαισίου, θα υποβάλλει τη σχετική δήλωση στον αρμόδιο υπουργό δεκαπέντε (15) ημέρες από την εκλογή ή τον διορισμό του.

Ο κάθε κρατικός αξιωματούχος θα μπορεί φυσικά να αρνηθεί να υπογράψει δήλωση αποποίησης των επαγγελματικών του δραστηριοτήτων. Σε τέτοια περίπτωση, ο Υπουργός Οικονομικών θα πρέπει να ενημερώνει τη Βουλή.

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΠΑ