Από: ΔΗΣΥ

Δήλωση Προέδρου ΔΗΣΥ κ. Αννίτας Δημητρίου μετά την κατάθεση της υποψηφιότητας του κ. Νίκου Τορναρίτη

Δήλωση Προέδρου ΔΗΣΥ κ. Αννίτας Δημητρίου μετά την κατάθεση της υποψηφιότητας του κ. Νίκου Τορναρίτη
Δημοσιεύθηκε: Απριλίου 25, 2024-13:16 View: 15

Παραβρισκόμενη σήμερα στην κατάθεση της υποψηφιότητας του υποψηφίου Δημάρχου Λευκωσίας κ. Νίκου Τορναρίτη, η Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού κ. Αννίτα Δημητρίου δήλωσε στους δημοσιογράφους τα εξής:

«Ο Νίκος Τορναρίτης είναι ο υποψήφιός μας για τη Λευκωσία και χαίρομαι ιδιαιτέρως που η υποψηφιότητα του Νίκου Τορναρίτη συγκεντρώνει την πεμπτουσία της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που είναι η συνεργασία και οι γέφυρες με άλλους πολιτικούς χώρους. Μια μεταρρύθμιση που ως ΔΗΣΥ πρωτοστατήσαμε και χρειάζεται ακριβώς τους πιο ικανούς και έμπειρους που είναι εμπράκτως κοντά στην τοπική κοινωνία και ξέρουν πώς να χειριστούν προβλήματα και καταστάσεις για να μπορέσουν να τη φέρουν εις πέρας και να τη μετουσιώσουν σε πράξη. Έχει σημασία ποιοι θα είναι πίσω και δίπλα και μπροστά από τον Δήμαρχο Λευκωσίας, η οποία έχει τη δική της ιδιαιτερότητα ως τελευταία μοιρασμένη πρωτεύουσα. Γι’ αυτό χρειάζεται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο η πολιτική εμπειρία, οι διασυνδέσεις εντός και εκτός της Ευρώπης, τις οποίες ο Νίκος Τορναρίτης τις έχει και μπορεί να προσδώσει αίγλη και ιδιαίτερη προστιθέμενη αξία στη μητροπολιτική μας πρωτεύουσα. Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς και τα άλλα πολιτικά κόμματα που είναι εδώ και στηρίζουν την υποψηφιότητα του Νίκου Τορναρίτη. Είναι και ένα μήνυμα προς τους πολίτες ότι με αποφασιστικότητα, με τους κατάλληλους και ικανότερους υποψηφίους που θα φέρουν εις πέρας τη μεταρρύθμιση βγαίνουμε μπροστά και διασφαλίζουμε τα συμφέροντά τους. Ξέρουμε πώς να διαχειριστούμε καταστάσεις και είμαι σίγουρη πως για ακόμη μια φορά οι πολίτες θα ζυγίσουν σωστά τα πράγματα».

Κληθείσα να σχολιάσει το μήνυμα ενότητας που έστειλε ο Νίκος Τορναρίτης, η κ. Δημητρίου τόνισε ότι ο ΔΗΣΥ είναι εδώ ενωμένος, δυνατός.

«Δεν κρύψαμε ποτέ ότι περνάμε μια δύσκολη πολιτική περίοδο, εδώ όμως είμαστε στην πρώτη γραμμή για να βοηθήσουμε και τον δικό μας πολιτικό χώρο, τη δική μας πολιτική παράταξη αλλά βεβαίως και να κτίσουμε γέφυρες με αυτούς που πάντοτε θέλουν να βοηθήσουν και στέκονται δίπλα από τους πολίτες. Εμείς στον ΔΗΣΥ δεν λειτουργούμε ποτέ δογματικά και αγκυλωμένα. Είμαστε εκεί να συνεργαστούμε σε πολιτικές ωφέλιμες για τους πολίτες. Μια τέτοια πολιτική είναι η μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης. Μετά από 25-30 χρόνια συζητήσεων έγινε πράξη. Εμείς θέλουμε να τη φέρουμε εις πέρας. Δεν είμαστε εδώ με υποψήφιους είτε που την πολέμησαν είτε που θέλουν να την πολεμήσουν», κατέληξε η Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού.

25.4.2024

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΣΥ