Από: ΔΗΣΥ

Δήλωση Βουλευτή κ. Χαράλαμπου Πάζαρου για δρόμο Πάφου-Πόλης Χρυσοχούς

Δήλωση Βουλευτή κ. Χαράλαμπου Πάζαρου για δρόμο Πάφου-Πόλης Χρυσοχούς
Δημοσιεύθηκε: Απριλίου 24, 2024-14:41 View: 9

Είναι πραγματικά με μεγάλη απογοήτευση που παρακολουθήσαμε την σημερινή συνεδρία της Επιτροπής Μεταφορών. Εκφράζω τις ανησυχίες μας και την δυσαρέσκεια για την «πρόοδο» των κατασκευαστικών έργων του δρόμου Πάφου-Πόλης Χρυσοχούς, που μόνο πρόοδος δεν είναι, αφού μέχρι στιγμής, ολοκληρώθηκε περίπου το 30% του έργου. Η κατασκευάστρια εταιρεία έχει μέχρι στιγμής ζητήσει 33 μήνες παράταση του χρόνου αποπεράτωσης και διεκδικεί επιπλέον από το αρχικό κόστος του έργου 22 εκατομμύρια ευρώ. Εκφράζουμε επίσης τις έντονες ανησυχίες μας για την χρονική έναρξη των εργασιών μας Β΄ Φάσης.

Η υλοποίηση αυτού του βασικού έργου υποδομής είναι πανεπαρχιακής σημασίας, είναι ένα έργο υποδομής που χρονίζει για δεκαετίες και η όποια περαιτέρω καθυστέρηση στην υλοποίηση του είναι εις βάρος της προόδου και της οικονομίας της επαρχίας Πάφου. Τις αρνητικές επιπτώσεις θα τις επωμιστεί η κοινωνία και ειδικά οι κάτοικοι του γεωγραφικού διαμερίσματος Πόλεως Χρυσοχούς.

Ως Δημοκρατικός Συναγερμός, και προσωπικά ως βουλευτής του ΔΗΣΥ Πάφου, καλούμε την κυβέρνηση και κάθε εμπλεκόμενο μέρος ν’ αναλάβει τις ευθύνες του. Ειδικά, καλούμε την κατασκευάστρια εταιρεία και το Υπουργείο Μεταφορών με καλή τη θέληση και γνώμονα το δημόσιο συμφέρον να εισέλθουν σε συμφωνία για τις απαιτήσεις που τέθηκαν για να μην προκύψουν νέες δυσάρεστες εξελίξεις. Ο κίνδυνος να εγκαταλειφθούν οι εργασίες είναι ορατός και σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα εμπλακούμε σε δικαστικές διαδικασίες όπου το κόστος για την οικονομία και την ευημερία των πολιτών θα είναι τεράστιο.

Το έργο αυτό αποτελούσε προτεραιότητα της προηγούμενης κυβέρνησης και ήταν ένα από τα μεγαλύτερα αναπτυξιακά έργα υποδομών της χώρας.

Δεν μείναμε στα λόγια, μετά από αγώνες δεκαετιών καταφέραμε μέσα από συμπληγάδες να προωθήσουμε το έργο, γιατί η προσβασιμότητα ήταν κάκιστη, γιατί η βελτίωση της ποιότητας διαβίωσης των κατοίκων το επέβαλε, γιατί πρέπει να αντιμετωπιστεί η αστυφιλία, γιατί πρέπει να δοθούν κίνητρα ανάπτυξης της γύρω περιοχής, αλλά και για λόγους οδικής ασφάλειας αφού ο υφιστάμενος δρόμος έχει αιματοβαφτεί άπειρες φορές.  Το έργο πρέπει όχι μόνο να υλοποιηθεί, αλλά να παραδοθεί και όσο πιο σύντομα. Και οι δύο φάσεις του.

 

24.4.2024

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΣΥ