Ευρωεκλογές 2024 - Υποβολή υποψηφιοτήτων: Δηλώσεις του ανεξάρτητου υποψήφιου Φειδία Παναγιώτου

Ευρωεκλογές 2024 - Υποβολή υποψηφιοτήτων: Δηλώσεις του ανεξάρτητου υποψήφιου Φειδία Παναγιώτου
Δημοσιεύθηκε: Απριλίου 24, 2024-12:39 View: 12

24-04-2024 12:39

Ευρωεκλογές 2024 - Υποβολή υποψηφιοτήτων: Δηλώσεις του ανεξάρτητου υποψήφιου Φειδία Παναγιώτου

Υποβλήθηκαν σήμερα, 24 Απριλίου 2024, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία» στη Λευκωσία, οι υποψηφιότητες για την ανάδειξη των νέων μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Σε δηλώσεις του μετά την υποβολή της ανεξάρτητης υποψηφιότητάς του, ο κ. Φειδίας Παναγιώτου ανέφερε τα εξής:

«Φίλες και φίλοι, εγώ προσωπικά κουράστηκα από αυτά που βλέπω στην πολιτική τόσα χρόνια. Κουράστηκα να ακούω να μιλούν με αυτή την ξύλινη γλώσσα, που τα μισά καταταλαβαίνεις από αυτά που λενε. Κουράστηκα οι πολιτικοί να εξυπηρετούν μόνο τα προσωπικά τους συμφέροντα ή το πολύ τα συμφέροντα του κόμματος και να αγνοούν τα συμφέροντα της κοινωνίας. Κουράστηκα να ακούω προεκλογικές υποσχέσεις που να μην πραγματοποιούνται ποτέ. Κουράστηκα να βλέπω πολιτικούς που δεν ασχολούνται και δεν καταλαβαίνουν τις πιο σημαντικές εξελίξεις της ανθρωπότητας, όπως είναι η τεχνητή νοημοσύνη, ο κόσμος των social media και η οικονομία του bitcoin. Κουράστηκα να βλέπω τα σχολεία να τρομοκρατούν και να καταπιέζουν αχρείαστα τα παιδιά, και να σκοτώνουν τη δημιουργικότητα, την κριτική σκέψη και την αγάπη για τη μάθηση. Κουράστηκα να βλέπω τόση γραφειοκρατία, όταν όλα μπορούν να γίνουν πολύ πιο απλά, αποτελεσματικά και αυτόματα, διαδικτυακά. Κουράστηκα να ακούω μόνο λόγια και μην βλέπω πράξεις. Κουράστηκα με αυτή τη σοβαροφάνεια, αντί για την αληθινή σοβαρότητα.

Άκουσα κάπου ότι αν δεν είσαι ικανοποιημένος με τα πράγματα γύρω σου και θέλεις να αλλάξουν, πρέπει να γίνεις εσύ η αλλαγή. Για αυτό και σήμερα εγώ υποβάλλω ταπεινά την ανεξάρτητη υποψηφιότητά μου για ευρωβουλευτής. Γιατί επέλεξα να είμαι ανεξάρτητος; Γιατί δεν μπορώ να μπω σε καλούπια. Γιατί θέλω να ξέρετε ότι δεν έχω κομματικά συμφέροντα να εξυπηρετήσω. Το μόνο που θέλω είναι πραγματικά να βοηθήσω όσο μπορώ την πατρίδα μου, την Ευρώπη και όλο τον κόσμο.

Είμαι εικοσιτεσσάρων χρονών και είμαι ήδη ένας αυτοδημιούργητος επαγγελματίας influencer με πέντε εκατομμύρια ακολούθους από όλο τον κόσμο. Έχω μια επιχείρηση που βγάζει εκατομμύρια. Πολλοί όμως μου λένε ότι δεν κάνω για πολιτικός. Μετά από πολύ σκέψη κατέληξα ότι ένας καλός πολιτικός θέλει δύο πράγματα: Πρώτον, πρέπει να θέλει πραγματικά να βοηθήσει τον τόπο του και την ανθρωπότητα και, δεύτερον, πρέπει να έχει πείσμα, για να μπορεί να κάνει τις ιδέες του πραγματικότητα. Ξέρω πολύ καλά ότι είμαι κάτι νέο, κάτι το τελείως διαφορετικό. Και είναι δύσκολο να εμπιστευτούμε το κάτι νέο και το διαφορετικό. Αλλά αν δεν δοκιμάσουμε το κάτι νέο, διαφορετικό, θα μείνουμε πάλι στάσιμοι, όπως μείναμε τόσα χρόνια. Ευχαριστώ.» 

(ΝΓιαν/ΝΖ)

Adblock test (Why?)

Read this on Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών Κυβέρνησης