Από: ΔΗΠΑ

Μ. ΚΑΡΟΓΙΑΝ: ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΧΡΕΟΣ Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ

Μ. ΚΑΡΟΓΙΑΝ: ΠΑΝΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΧΡΕΟΣ Η ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΑΡΜΕΝΙΩΝ
Δημοσιεύθηκε: Απριλίου 24, 2024-10:47 View: 7

Ημέρα Μνήμης της Αρμενικής γενοκτονίας η 24η Απριλίου και όλοι κλίνουμε ευλαβικά το γόνυ στο ενάμισι εκατομμύριο Αρμένιους χριστιανούς- θύματα ίσως του πιο φρικαλέου εγκλήματος κατά της ανθρωπότητας με ένοχη την Τουρκία.

Τιμάμε όλους εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους, εκείνους που υπέστησαν τα πάνδεινα αλλά και τις γενεές των Αρμενίων που κράτησαν το μήνυμα του αγώνα και της πίστης. Οφείλουμε να κρατάμε την ιστορική μνήμη ανεξίτηλη και υπογραμμίζουμε πως είναι πανανθρώπινο χρέος η καταδίκη και η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων.

Η Κύπρος, το 1975, πρώτη σε ολόκληρη την Ευρώπη και δεύτερη στον κόσμο αναγνώρισε και καταδίκασε με ψήφισμά τη Γενοκτονία των Αρμενίων, αποστέλλοντας προς τους απανταχού Αρμενίους μήνυμα εκτίμησης και συμπαράστασης. Η αναγνώριση αυτού του ιστορικού γεγονότος, με πρόσφατη από την Αμερική, συμβάλλει στην Παγκόσμια Ειρήνη, στο σεβασμό των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και στην αποτροπή ανάλογων εγκλημάτων κατά της Ανθρωπότητας.

Η Κύπρος και ο λαός της έχουν πολλούς λόγους για τους οποίους αντιλαμβάνονται την αδικία της Γενοκτονίας των Αρμενίων. Αυτό δεν οφείλεται μόνο στην ύπαρξη μιας δραστήριας κοινότητας Αρμενίων που ζει στην Κύπρο, αλλά και στην εφαρμογή της τουρκικής πολιτικής της εθνοκάθαρσης ενάντια στον πληθυσμό της Κύπρου κατά την εισβολή του 1974 και τη συνεχιζόμενη κατοχή του 37% του εδάφους της χώρας μας.  

Η σημερινή ημέρα αποτελεί για την Τουρκία ευκαιρία για συμμόρφωση της προς το Διεθνές Δίκαιο και τις οικουμενικές και πανανθρώπινες αρχές και αξίες, και την εγκατάλειψη των άκρως επικίνδυνων επεκτατικών πολιτικών της.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΠΑ