Τιμούμε την ημέρα μνήμης γενοκτονίας των Αρμενίων

Τιμούμε την ημέρα μνήμης γενοκτονίας των Αρμενίων
Δημοσιεύθηκε: Απριλίου 24, 2024-08:44 View: 11

Στις 24 Απριλίου κάθε χρόνο τιμούμε την ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Αρμενίων. Με την ευκαιρία της ημέρας μνήμης των θυμάτων της Αρμένικης Γενοκτονίας, απευθύνουμε συναγωνιστικό χαιρετισμό στους αδελφούς Αρμενίους της Κύπρου και στο Αρμένικο έθνος.

Η γενοκτονία των Αρμενίων από το Οθωμανικό καθεστώς αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα εθνικού χαρακτήρα του 20ου αιώνα. Ελάχιστη δικαίωση του Αρμένικου έθνους είναι η αναγνώριση της γενοκτονίας από τη σημερινή Τουρκία.

Είναι με ιδιαίτερη αγανάκτηση που σημειώνεται η στάση της σύγχρονης Τουρκίας – που μέχρι πρόσφατα ισχυριζόταν πως επιδιώκει τον εκσυγχρονισμό και την ένταξη στην πολιτισμένη Ευρώπη – να μην θέλει να διαρρήξει τους δεσμούς της με το Οθωμανικό παρελθόν της.

Δεν μπορεί ο Ερτογάν να μιλά για την γενοκτονία των Παλαιστινίων από το Ισραήλ όταν δεν αναγνωρίζει την γενοκτονία των Αρμενίων από την Οθωμανική Τουρκία που έγινε πριν από εκατό χρονιά.

Ως Κίνημα Οικολόγων -Συνεργασία Πολιτών, καταδικάζουμε τη συνεχιζόμενη επιθετικότητα του Αζερμπαϊτζάν κατά των Αρμενίων αλλά και την τρέχουσα κατάσταση με τον εκτοπισμό των Αρμένιων κατοίκων στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Ο Πρόεδρος του Κινήματος κ. Γιώργος Περδίκης, τιμώντας την μνήμη της 109ης Επετείου της Αρμένικης θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο της Γενοκτονίας στον περίβολο της εκκλησίας Σουρπ Αστβατζατζίν.

Adblock test (Why?)

Read this on Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών