Από: ΔΗΠΑ

Μ. ΜΟΥΣΙΟΥΤΤΑΣ: ΟΙ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΑ ΣΠΑΘΙΑ ΣΤΑ ΘΗΚΑΡΙΑ

Μ. ΜΟΥΣΙΟΥΤΤΑΣ: ΟΙ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΑ ΣΠΑΘΙΑ ΣΤΑ ΘΗΚΑΡΙΑ
Δημοσιεύθηκε: Απριλίου 23, 2024-13:09 View: 6

Την θλίψη του εξέφρασε ο βουλευτής της ΔΗΠΑ-Συνεργασία, Μαρίνος Μουσιούττας, για την κρίση στους θεσμούς και τη σύγκρουση Γενικής Εισαγγελίας με Ελεγκτική Υπηρεσία, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να ηρεμήσουν τα πνεύματα, καθώς η κοινωνία έχασε την εμπιστοσύνη της στους θεσμούς.

Μιλώντας την πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΡΙΚ, τόνισε την αναγκαιότητα, να καταβληθούν προσπάθειες ώστε οι δύο πλευρές να καθίσουν στο τραπέζι των συζητήσεων και να λύσουν τις όποιες διαφορές υπάρχουν σε ήρεμο πνεύμα. «Αν αυτό δεν μπορεί να γίνει, υπάρχουν λύσεις που είναι το Συνταγματικό Δικαστήριο όποια και να είναι η απόφαση όποιος και εάν είναι οι νικητής, η κοινωνία θα είναι η χαμένη», ανέφερε ο κύριος Μουσιούττας.

Υπάρχει, ανέφερε, διάκριση εξουσιών αλλά υπάρχει «μια γκρίζα ζώνη για το ποιες είναι οι αρμοδιότητες του α’ και του β’, αυτό πρέπει να ξεκαθαρίσει και θεωρώ ότι σε μεγάλο βαθμό θα ηρεμήσει την κατάσταση».

Δεν πρέπει «να αφήσουμε τα πράγματα, να οδηγηθούν στο σημείο μηδέν, να πάνε οι δυο πλευρές σε δίκες. Θα πρέπει να βάλουν στα θηκάρια τα σπαθιά  και να κάτσουν νούσιμα να τα βρουν, να δουν τις διαφορές και να λύσουν το πρόβλημα. Εάν δεν τα καταφέρουν να προσφύγουν σε ένα διαιτητή για τις αρμοδιότητές τους. Για το θέμα συμπεριφοράς θεωρώ ότι θα ήταν καλύτερα να γίνουν άλλα πράγματα, αν δεν υπάρχει λύση, την λύση θα την δώσει το Συνταγματικό Δικαστήριο.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΠΑ