Από: ΔΗΠΑ

Μ. ΓΙΑΚΟΥΜΗ: ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΟΒΑΡΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΤΗΣ Ε.Ε ΤΟ 2026

Μ. ΓΙΑΚΟΥΜΗ: ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΟΒΑΡΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΤΗΣ Ε.Ε ΤΟ 2026
Δημοσιεύθηκε: Απριλίου 23, 2024-14:34 View: 6

Στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκών και Εξωτερικών Υποθέσεων, ο Βουλευτής της ΔΗΠΑ-Συνεργασία, Μιχαλης Γιακουμή εκφράζει τις θερμότερες ευχαριστίες προς την Υφυπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων για την παρουσίαση των ενημερωτικών και ουσιαστικών δεδομένων ενόψει της Κυπριακής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης το 2026.

Ο Βουλευτής της ΔΗΠΑ-Συνεργασία, τόνισε τη σπουδαιότητα της προετοιμασίας για αυτό το ιστορικό γεγονός και την ανάγκη να δοθεί έμφαση στην ενίσχυση των δομών της Γραμματείας της Κυπριακής Προεδρίας. Αναγνωρίζοντας τις γεωπολιτικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η περιοχή, επεσήμανε την ανάγκη για σοβαρό σχεδιασμό και στοχευμένη δράση.

“Η επικείμενη Προεδρία είναι μια ευκαιρία για την Κύπρο να πρωταγωνιστήσει στην Ευρωπαϊκή σκηνή, να ενισχύσει την εικόνα της στο εξωτερικό, και να συμβάλει ενεργά στην προώθηση μιας θετικής ατζέντας για την Ένωση”, δήλωσε ο κύριος Γιακουμή.

Η παρουσίαση της Υφυπουργού παρέχει έναν ακριβή οδηγό για τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν και τις προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν, διασφαλίζοντας μια ομαλή και αποτελεσματική Προεδρία. Ο κ. Γιακουμή σημείωσε επίσης την ιστορική σημασία της διοργάνωσης της Προεδρίας το 2012 και πώς αυτή η εμπειρία παρέχει έναν πλούσιο προθάλαμο γνώσεων για την επερχόμενη Προεδρία.

“Σε αυτή την περίοδο αστάθειας και προκλήσεων, η Κύπρος θα διαδραματίσει έναν κρίσιμο ρόλο, προσφέροντας τη διπλωματική της ικανότητα και την εμπειρία στην επίλυση διεθνών θεμάτων. Είναι η ώρα να αναδείξουμε την κοινή μας δέσμευση για μια ισχυρή και αποφασιστική Ευρώπη,” επισήμανε.

Ο κ. Γιακουμή  εκφράζει την αποφασιστικότητα τόσο του ίδιου όσο και της ΔΗΠΑ  να συμβάλει στην προώθηση των εργασιών της Κυπριακής Γραμματείας και στο συντονισμό με τα άλλα κράτη-μέλη, επιδιώκοντας την ενίσχυση των αξιών και των συμφερόντων της Κύπρου στο ευρωπαϊκό προσκήνιο.

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΠΑ