Από: ΔΗΠΑ

Μ. ΚΑΡΟΓΙΑΝ: ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΚΡΙΣΗ ΣΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ

Μ. ΚΑΡΟΓΙΑΝ: ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΚΡΙΣΗ ΣΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ
Δημοσιεύθηκε: Απριλίου 23, 2024-12:05 View: 9

Ανησυχία και προβληματισμό εξέφρασε ο Πρόεδρος της ΔΗΠΑ-Συνεργασία, στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΡΙΚ, για την κρίση στους θεσμούς με την αντιπαράθεση της Γενικής Εισαγγελίας και της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, υπογραμμίζοντας πως οι κορυφαίοι θεσμοί θα πρέπει να βρίσκουν τρόπους να συνεργάζονται και να εξυπηρετούν σωστά τη λειτουργία του κράτους.

Ο Μάριος Καρογιάν, εξέφρασε, ωστόσο, την πίστη του στους θεσμούς, αναφέροντας πως «δεν είμαι προσωπολάτρης, πιστεύω στην συλλογική δουλειά, πιστεύω στους θεσμούς, πιστεύω στη δύναμη των ανθρώπων που θέλουν να βελτιώσουν καταστάσεις. Από την άλλη πλευρά, όμως πιστεύω, ότι πρέπει να υπάρχει μέτρο διαφορετικά φτάνουμε σε παροξυσμούς και σε ακραία φαινόμενα που δεν βοηθούν να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για βελτίωση μιας κατάστασης που είναι, πιστεύω, και η κοινή βούληση όλων».

Εξέφρασε την ίδια ώρα και την απογοήτευσή του, που «μικρές υποθέσεις κάποιων ανθρώπων, βρίσκουν τον δρόμο της δικαιοσύνης και καταδικάζονται και άλλα «μεγάλα ψάρια» βρίσκουν τρόπο να ξεφεύγουν. Δυστυχώς, η ατιμωρησία, υπάρχει στον τόπο μας και είναι λυπηρό».

Μιλώντας για το μεταναστευτικό, επανέλαβε, πως είναι ένα πολύπλοκο και πολυσύνθετο θέμα το οποίο δεν προσφέρεται για εσωτερική κατανάλωση και κομματικές αντιπαραθέσεις αλλά και εύηχες ατάκες. Έδωσε τα εύσημα στην κυβέρνηση η οποία «δεν έμεινε αμέτοχη, έκανε κινήσεις σε μια προσπάθεια να μειωθούν οι μεταναστευτικές ροές, να μειωθούν οι κοινωνικές, οικονομικές και άλλες προεκτάσεις, πάντα στα πλαίσια της νομιμότητας και στη βάση των συλλογικών συμβάσεων».

«Δεν είμαι από αυτούς που υποτιμούν τις προσπάθειες της κυβέρνησης, που έκανε αρκετές, αλλά από την άλλη, θεωρώ ότι δεν επιλύεται δυστυχώς αυτόματα το πρόβλημα καθώς συνεχίζονται οι πόλεμοι και υπάρχει περιβαλλοντική και οικονομική κρίση σε πολλές χώρες στην περιοχή μας», ανέφερε ο κύριος Καρογιάν.

Εξέφρασε, παράλληλα, την αδικία που νιώθει για τα χαμηλά ποσοστά που δίνουν οι δημοσκοπήσεις από την ημέρα της ίδρυσής της στην ΔΗΠΑ-Συνεργασία, αλλά και στις ανατροπές που φέρνει η κάλπη. Αναφέρθηκε στις ευρωεκλογές του 19’ αλλά και στις βουλευτικές  του 20’ που για 400-500 ψήφους η Παράταξη έχασε την Πέμπτη έδρα υπενθυμίζοντας ότι οι δημοσκοπήσεις έδιναν 1,1% στην ΔΗΠΑ-Συνεργασία και στο τέλος πήρε 6,1%.

«Παλιά οι δημοσκοπήσεις αποτύπωναν τις τάσεις, τώρα τις διαμορφώνουν τις τάσεις, ειδικός δεν είμαι αλλά έχω μιλήσει με ειδικούς. Καλύτερα να είμαστε φειδωλοί στις εκτιμήσεις για τις δημοσκοπήσεις, εγώ σέβομαι τη δουλειά όλων, αλλά είναι άδικο μέσα από αυτή την δουλειά να δημιουργούνται οι λανθασμένες εντυπώσεις που στο τέλος να κάνουν τη ζωή όλων των ανθρώπων πολύ πιο δύσκολη».

Όσον αφορά την υποψηφιότητα Τσίγκη για την δημαρχεία Στροβόλου και την όποια εμπλοκή του Προεδρικού στη διαδικασία, ο κύριος Καρογιάν, υπογράμμισε ότι μίλησε με τον ΠτΔ. «Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με διαβεβαίωσε ότι δεν θέλει να εμπλέκονται κρατικοί αξιωματούχοι στην προεκλογική εκστρατεία. Υπάρχουν άνθρωποι που είναι κοντά στον ΠτΔ οι οποίοι έχουν τις προτιμήσεις τους, τώρα αν είναι σε προσωπικό επίπεδο και δεν εμπλέκονται αξιωματούχοι αυτό είναι αναμενόμενο». Οι θεσμοί, είπε, πρέπει να είναι προσεκτικοί για τον τρόπο που διαχειρίζονται τα πράγματα και να μην προκαλούν «εντυπώσεις που να αδικούν την κυβέρνηση και το Προεδρικό».

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΠΑ