Από: ΔΗΠΑ

Θ.ΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ: ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΛΛΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ BOΗΘΗΣΩ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ

Θ.ΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ: ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΛΛΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ BOΗΘΗΣΩ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ
Δημοσιεύθηκε: Απριλίου 22, 2024-14:32 View: 9

«Δεν είμαι πολιτικός αλλά χρησιμοποιώ την πολιτική, ως χρήσιμο εργαλείο για να θέσω κάποια ζητήματα επί τον τύπον των ήλων καθώς υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε διάφορους τομείς ανθρωπίνων δικαιωμάτων για τους ανθρώπους που διαφέρουν, όπως άτομα με αναπηρίες», αναφέρει η υποψήφια ευρωβουλεύτρια της ΔΗΠΑ-Συνεργασία, Θέμις Ανθοπούλου.

Η αριστίνδην υποψήφια για την Ευρωβουλή της Δημοκρατικής Παράταξης, ανέφερε στην μεσημβρινή εκπομπή του Σίγμα, ότι στην Κύπρο υπάρχουν σοβαρά θέματα Δημοκρατίας σε ότι αφορά την εφαρμογή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για τα άτομα με αναπηρίες.

«Φιλοδοξώ, μέσα από την Ευρωβουλή, να γίνουν πρωταρχικά θέματα και στην κυπριακή κοινωνία», ανέφερε η κυρία Ανθοπούλου. Υπάρχει, είπε, θεσμικός ρατσισμός και υπάρχουν σοβαρά ελλείματα σ’ ότι αφορά τα άτομα με αναπηρίες. Υπάρχουν κατάφορες διακρίσεις, δεν υπάρχουν σωστές υπηρεσίες υγείας, ανέφερε η υποψήφια ευρωβουλεύτρια της ΔΗΠΑ-Συνεργασία.

Εξέφρασε την απογοήτευσή της σε ζητήματα ισότητας των φύλων ακόμη και στην εκπροσώπηση των Κύπριων γυναικών στην Ευρωβουλή. Εάν, είπε, με επιλέξει ο κόσμος και με τιμήσει με την ψήφο του, θα επιλέξω επιτροπή στην Ευρωβουλή που θα αφορά σε θέματα υγείας αλλά και ισότητας.

Τέλος η κυρία Ανθοπούλου, ευχαρίστησε την ΔΗΠΑ-Συνεργασία και δη τον Πρόεδρο της Παράταξης, Μάριο Καρογιάν, καθώς «έκανε αυτές τις εκλογές προσβάσιμες και για μένα ως άτομο με αναπηρία. Ένας άνθρωπος με αναπηρία, μπορεί να διεκδικήσει όχι μόνο για τον εαυτό του, αλλά για την ολότητα της κοινωνίας», ανέφερε μεταξύ άλλων η κυρία Ανθοπούλου.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2024

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΠΑ