Από: ΔΗΣΥ

Δηλώσεις Βουλεύτριας κ. Ρίτας Θεοδώρου Σούπερμαν για την προστασία των παιδιών μας από τη σεξουαλική παρενόχληση

Δηλώσεις Βουλεύτριας κ. Ρίτας Θεοδώρου Σούπερμαν για την προστασία των παιδιών μας από τη σεξουαλική παρενόχληση
Δημοσιεύθηκε: Απριλίου 22, 2024-14:23 View: 12

Τα περιστατικά που βλέπουν κατά καιρούς, το φως της δημοσιότητας για σεξουαλική κακοποίηση και παρενόχληση παιδιών, είναι άκρως ανησυχητικά και αυξάνονται. Από την ψήφιση της νομοθεσίας από τη Βουλή το 2022, η διδασκαλία του μαθήματος της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης έγινε υποχρεωτική σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και το Υπουργείο Παιδείας την εφάρμοσε με ειδικό αναλυτικό πρόγραμμα.

Η αξιολόγηση του προγράμματος σήμερα, όπως παρουσιάστηκε στην Επιτροπή από την ίδια την Υπουργό Παιδείας, είναι άκρως θετική αφού τόσο τα παιδιά όσο και οι εκπαιδευτικοί τολμούν και προβαίνουν σε καταγγελίες στην Αστυνομία για περιστατικά κακοποίησης.

Υπογραμμίζουμε για ακόμη μια φορά ότι ο σκοπός της εν λόγω νομοθεσίας και κατ’ επέκταση του αναλυτικού προγράμματος του Υπουργείου Παιδείας, είναι η προστασία των παιδιών από τις κακοποιήσεις, η εμπέδωση του αλληλοσεβασμού, της ισότητας των φύλων και του σεβασμού του άλλου φύλου.

Απαντούμε λοιπόν σε όσους σκόπιμα έχουν παραπληροφορήσει την κοινωνία και σε όσους σκόπιμα την έχουν αναστατώσει, ότι η νομοθεσία αυτή, την οποίαν έχει στηρίξει και αναγνωρίσει ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος, μόνο θετικά έχει να προσφέρει και προπαντός σε θέματα που αφορούν την ευημερία και προστασία των παιδιών μας. Των παιδιών όλων μας.

22.4.2024

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΣΥ