Χαιρετισμός Υπουργού Υγείας κ. Μιχάλη Δαμιανού στο 1o Επιστημονικό Συνέδριο Νοσηλευτικής της Παγκύπριας Συντεχνίας Νοσηλευτών

Χαιρετισμός Υπουργού Υγείας κ. Μιχάλη Δαμιανού στο 1o  Επιστημονικό Συνέδριο Νοσηλευτικής της Παγκύπριας Συντεχνίας Νοσηλευτών
Δημοσιεύθηκε: Απριλίου 19, 2024-09:49 View: 12

Χαιρετισμός Υπουργού Υγείας κ. Μιχάλη Δαμιανού στο 1o Επιστημονικό Συνέδριο Νοσηλευτικής της Παγκύπριας Συντεχνίας Νοσηλευτών

Αγαπητοί μου συνεργάτες,

Με ιδιαίτερη χαρά έχω λάβει την πρόσκληση σας να απευθύνω χαιρετισμό στο 1ο Επιστημονικό Συνέδριο Νοσηλευτικής που διοργανώνεται για πρώτη φορά από την Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών (ΠΑΣΥΝΟ), με την συνεργασία του Παγκύπριου Συνδέσμου Νοσηλευτικής και Μαιευτικής.

Εκφράζω λοιπόν τα θερμά μου συγχαρητήρια στους διοργανωτές του Συνεδρίου σας που ως θέμα έχει τον τίτλο «Νοσηλευτική: Προκλήσεις- Προοπτικές».

Οι Νοσηλευτές, οι μαίες, ως ο μεγαλύτερος επαγγελματικός φορέας στον τομέα της υγείας, έχουν την εμπειρία και την γνώση που οδηγούν σε καθημερινή βάση στην βελτίωση της αποδοτικότητας, της αποτελεσματικότητας, στην παροχή ποιοτικής φροντίδας και στην επίτευξη βέλτιστων θεραπευτικών παρεμβάσεων στους ασθενείς και στο γενικό πληθυσμό, σε περιβάλλον πλέον λειτουργίας του Γενικού Συστήματος Υγείας. Είναι σημαντικό οι νοσηλευτές, οι μαίες και οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής να επικεντρώνονται στην παροχή αποτελεσματικής νοσηλευτικής φροντίδας και αποδοτικών συστημάτων υγειονομικής περίθαλψης, ως βασική προϋπόθεση για την επίτευξη της βέλτιστης υγείας και ευημερίας για όλους.

Ο ρόλος σας αγαπητοί μου, είναι πολυεπίπεδος και πολυδιάστατος και εντοπίζεται στην κοινότητα, στο νοσοκομείο, στην εκπαίδευση, στο Σύστημα Υγείας της χώρας μας. Η νοσηλευτική επιστήμη και πράξη άλλωστε, έχει πάντα στο επίκεντρο τον άνθρωπο και δρα πάντα με γνώμονα τις αξίες του ανθρωπισμού.

Στον τομέα της υγείας, το επίκεντρο ενδιαφέροντος πρέπει να είναι η βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης φροντίδας. Η επιτυχία του πιο πάνω στόχου, μέσω των σημαντικών μεταρρυθμίσεων στο Γενικό Σύστημα Υγείας της χώρας μας, βασίζεται οπωσδήποτε στις ικανότητες του ανθρωπίνου δυναμικού και στη  συνεργασία με όλα τα  αρμόδια τμήματα και φορείς. Παράλληλα, λαμβάνονται σοβαρά υπόψη και μελετώνται επισταμένα οι όποιες παρατηρήσεις και ανησυχίες του κάθε φορέα της κοινωνίας που εμπλέκεται ή επηρεάζεται με οποιονδήποτε τρόπο από την εφαρμογή του ΓεΣΥ. Πολιτική μας είναι πως το ΓεΣΥ για να υπάρχει, να λειτουργεί και να προσφέρει το βέλτιστο προς τους πολίτες του τόπου μας, χρειάζεται τη γόνιμη συνεισφορά όλων των φορέων της κοινωνίας. Οι μεταρρυθμίσεις, που αποτελούν πραγματικές προκλήσεις, δεν μπορούν να είναι οτιδήποτε άλλο εκτός από προϊόν συλλογικής προσπάθειας και διαβούλευσης.

Αγαπητές και αγαπητοί μου,

Το Υπουργείο Υγείας της Κύπρου συνεχίζει πάντοτε, μέσα στα πλαίσια των δυνατοτήτων του, να εργάζεται για τη συνεχή βελτίωση του επιπέδου υγείας και ευημερίας του πληθυσμού. Η παροχή ποιοτικής, αποτελεσματικής και αποδοτικής  φροντίδας προς του πολίτες διασφαλίζεται από τις κατευθυντήριες αρχές, βασιζόμενες στα ανθρώπινα δικαιώματα, τα δικαιώματα των ασθενών, στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την αλληλεγγύη, την ισότητα στην πρόσβαση.

Εκλεκτοί συνεργάτες του Υπουργείου Υγείας,  η παρουσία σας και μόνο σήμερα εδώ, αποτελεί ζωντανή απόδειξη του προσωπικού σας ενδιαφέροντος για τις νέες εξελίξεις στον χώρο της επαγγελματικής σας δράσης και της μοναδικότητας του ρόλου σας, στο Σύστημα Υγείας της Κύπρου.

Αγαπητοί Νοσηλευτές, Νοσηλεύτριες, Μαίες, Επισκέπτριες Υγείας,  Φοιτητές,  με τις σκέψεις αυτές, κηρύσσω την έναρξη του 1ου Επιστημονικού Συνεδρίου σας και εύχομαι κάθε επιτυχία  στις εργασίες του.

 (ΔΚ)

Adblock test (Why?)

Read this on Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών Κυβέρνησης