Από: ΕΛΑΜ

Κοιταχτείτε στον καθρέφτη για να δείτε λαϊκισμό – Προτάσεις και αποδείξεις ΕΛΑΜ στην ολομέλεια για το Μεταναστευτικό

Κοιταχτείτε στον καθρέφτη για να δείτε λαϊκισμό – Προτάσεις και αποδείξεις ΕΛΑΜ στην ολομέλεια για το Μεταναστευτικό
Δημοσιεύθηκε: Απριλίου 18, 2024-19:15 View: 18

ΟΛΑ μηδενός εξαιρουμένου, τα πολιτικά κόμματα συζητώντας σήμερα στην ολομέλεια της βουλής για το Μεταναστευτικό, αντί να καταθέσουν προτάσεις, έκαναν απλά διαπιστώσεις, προέβησαν σε γενικόλογα, και κατηγόρησαν το Ε.ΛΑ.Μ.

Το Ε.ΛΑ.Μ. που είναι το κόμμα που ανέδειξε το πρόβλημα, που δυστυχώς επιβεβαιώθηκε, και που όλοι σήμερα αντιγράφουν για προεκλογικούς σκοπούς. Αυτή είναι η κατάντια των υπολοίπων κομμάτων.

Ο βουλευτής Λάρνακας του Ε.ΛΑ.Μ. Σωτήρης Ιωάννου (σ.σ. με την σειρά που μίλησαν), επανέλαβε τις προτάσεις μας στην συζήτηση ενώπιον της ολομέλειας, υπενθύμισε σε όλους την στάση και αντιμετώπιση τους όλα αυτά τα χρόνια, και τους έφερε στο σήμερα, όπου η Κύπρος απειλείται από τους παράνομους μετανάστες.

Ανάμεσα σε άλλα ανέφερε ότι οι διακινητές και άλλα εγκληματικά στοιχεία, βρίσκονται ήδη στην Κύπρο και συντονίζουν την όλη δουλειά. Έχουμε εδώ έναν, είπε, ο οποίος μένει στη Λεμεσό, έχει κινητό τηλέφωνο με κυπριακό αριθμό, και διαφημίζει ταξίδια, λες και είναι τουριστικός πράκτορας…

Στην δική του παρέμβαση – τοποθέτηση, ο βουλευτής Αμμοχώστου του Ε.ΛΑ.Μ. Λίνος Παπαγιάννης, κατέθεσε αποδείξεις, πώς Σύρος με ψευδή στοιχεία, πήρε εκατό χιλιάδες ευρώ σε τέσσερα χρόνια, και πως γίνεται το κοντραμπάντο, όπως το είδε με τα μάτια του, κατά την άφιξη λαθρομεταναστών σε περιοχή της ελεύθερης Αμμοχώστου.

Παρακολουθήστε στο βίντεο τις δηλώσεις των βουλευτών μας:

Το κείμενο της ομιλίας του Σωτήρη Ιωάννου:

«Παράνομη Μετανάστευση.

Όσοι ασχολούμαστε για χρόνια με αυτό το ζήτημα προειδοποιήσαμε. Δεν εισακουστήκαμε. Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε.

Βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο. Ορισμένοι πολιτικοί χώροι έχουν ανακαλύψει το μεταναστευτικό και το εργαλειοποιούν για πολιτικά οφέλη. Ας είναι. Ας κάνουμε τουλάχιστον κάποια βήματα προς τα μπρος.

Για αυτόν το λόγο χρειάζονται προτάσεις ρεαλιστικές και εφαρμόσιμες. Όχι διαπιστώσεις. Γιατί τον τελευταίο καιρό ακούμε μόνο διαπιστώσεις.

Κατηγορείτε το ΕΛΑΜ.

Λαϊκισμός, ακρότητες, ρατσισμός, συνθήματα.

Θυμίζω και πάλι ότι οι τελευταίες προτάσεις νόμου που ψηφίστηκαν ή συζητήθηκαν στη Βουλή ήταν αυτές του ΕΛΑΜ.

Μήπως τελικά κάποιοι πρέπει να ψαχτούν στο καθρέφτη για λαϊκισμό;

Πρόταση νόμου που καταθέσαμε μόλις την περασμένη εβδομάδα και αφορούσε την αναστολή αποδοχής αιτήσεων ασύλου, ανακοινώθηκε το Σάββατο το βράδυ από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Θυμάστε την αντίδρασή σας όταν λέγαμε την πρότασή μας;

Είναι λαϊκισμός. Δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Είναι ενάντια στο διεθνές δίκαιο.

Και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή όμως δικαίωσε τη θέση που εκφράσαμε εδώ και χρόνια.

Για να είναι όμως λειτουργική και να έχει αποτέλεσμα πρέπει να συνδυαστεί και με άλλες κινήσεις.

Πρώτον, να εφαρμοστεί για όλους τους Σύρους που βρίσκονται στην Κύπρο.

  1. Κλειστές δομές για όσους είναι ήδη εδώ μέχρι να απελαθούν.
  2. Αποκοπή όλων των επιδομάτων. Ποιο διεθνές δίκαιο λέει ότι υποχρεούμαστε να πληρώνουμε όσους μπαίνουν παράνομα στην Κύπρο, προερχόμενοι από ασφαλής περιοχή;
  3. Ανακοπή πλοιαρίων και επιστροφή τους

Είναι κάτι που έχουμε πει και στο παρελθόν. Θυμίζω ότι και για αυτά μας λέγατε ότι είναι παράνομο και ενάντια στο διεθνές δίκαιο. Το πράξαμε στο παρελθόν. Αντιλαμβάνομαι ότι η αντίδραση των τελευταίων ημερών έχει οδηγήσει στην επιστροφή πλοιαρίων με ασφάλεια από εκεί που ξεκίνησαν. Αυτο είναι το σωστό μήνυμα που πρέπει να σταλεί στα κυκλώματα διακίνησης.

Ήδη αυτή η είδηση κάνει το γύρο των αραβόφωνων μέσων, κάτι που το μετατρέπει και επικοινωνιακά ως μέτρο αποτροπής.

Πρέπει να το συνεχίσουμε. Γιατί θα γνωρίζει πλέον ο κάθε ένας ότι θα δώσει κάποιες χιλιάδες ευρώ σε ένα διακινητή αλλά στο τέλος θα επιστρέψει πίσω χωρίς να φτάσει ποτέ στην Κύπρο.

Οι διακινητές βρίσκονται ήδη στην Κύπρο και συντονίζουν την όλη δουλειά. Έχουμε εδώ έναν ο οποίος μένει στη Λεμεσό, έχει κινητό τηλέφωνο με κυπριακό αριθμό και διαφημίζει ταξίδια, λες και είναι τουριστικός πράκτορας.

Έρχονται στην Κύπρο και επιστρέφουν στη Συρία για να δουν τους φίλους τους, να φτιάξουν τα δόντια τους και επιστρέφουν.

Είναι αυτά τα πρόσωπα πρόσφυγες; Έχουμε πικρή εμπειρία στην Κύπρο από προσφυγιά. Όσοι δεν τα έχουμε ζήσει, τα έχουμε δει σε φωτογραφίες.

Παιδιά και γυναίκες σε αντίσκηνα, χωρίς παπούτσια, χωρίς ρούχα, χωρίς τίποτα.

Και συγκρίνουμε αυτούς, τους πραγματικούς πρόσφυγες με τους άνδρες στρατεύσιμης ηλικίας που καταφτάνουν στην Κύπρο, γκετοποιούν περιοχές και εγκληματούν;

Έχουμε εξευτελίσει πλήρως τον ορισμό του πρόσφυγα.

Δεν έχει αποχαρακτηριστεί η Συρία. Και; Πρέπει να έρθουν 3 εκατομμύρια Σύριοι που είναι στο Λίβανο, στην Κύπρο; Και οφείλουμε να το ανεχτούμε; Αντιλαμβάνεστε ότι χρήζουμε διεθνούς προστασίας άτομα τζιχαντιστές; Άτομα που έμεναν στην Κύπρο, σκοτώθηκαν σε μάχες στη Συρία, που πήγαν για λίγες ημέρες.

Δεχόμαστε εισβολή και τα εναποθέσαμε όλα στην Ευρωπαϊκή Αλληλεγγύη. Δεν γίνεται να λέμε ότι είναι μόνο θέμα της ΕΕ. Είναι θέμα της Κύπρου. Πρέπει να βρούμε λύσεις. Και λύση σίγουρα δεν είναι να τους δεχόμαστε όλους και να μας πληρώνουν, όπως λέει το Σύμφωνο για το οποίο κάποιοι πανηγυρίζουν.

Αξίζει η ισλαμοποίηση της Κύπρου για 20.000 ευρώ το άτομο;

Θα δεχόταν κανένας από εδώ να τον πληρώνουν και να τους έχει στο σπίτι του; Δεν νομίζω!

Θα μοιάσουμε της τραγικής περίπτωσης του ηλικιωμένου που μπήκε ο κλέφτης στο σπίτι του και στο τέλος πήγε φυλακή ο ηλικιωμένος.

Κάποιοι προσπαθούν να βαφτίσουν την κοινή λογική ως ακροδεξιά, ως ρατσισμό, ως ξενοφοβία.

Εμείς θέλουμε μια Κύπρο που θα παραμείνει ορθόδοξη, χριστιανική και ελληνική. Με τον τρόπο που μεγαλώσαμε στα σχολεία και στις γειτονιές της Πατρίδας μας. Μια Κύπρο που ο Ελληνισμός δεν θα είναι 2ης και 3ης κατηγορίας.

Ας αφήσουν την Κύπρο ήσυχη. Υποφέρει. Πιέζεται. Δεν αντέχει άλλο.

Χρειάζονται μέτρα. Αυστηρή Μεταναστευτική Πολιτική.

Αν έχουμε να υπηρετήσουμε και να προστατεύσουμε κάποιους ανθρώπους, αυτοί είναι πρώτα και πάνω από όλα οι συμπατριώτες μας».

Adblock test (Why?)

Read this on ΕΛΑΜ