Από: ΔΗΚΟ

Π. Λεωνίδου – Καλούμε τον ΟκυΠυ να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα για την αναβάθμιση του Νοσοκομείου Τροόδους

Π. Λεωνίδου – Καλούμε τον ΟκυΠυ να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα για την αναβάθμιση του Νοσοκομείου Τροόδους
Δημοσιεύθηκε: Απριλίου 18, 2024-15:06 View: 9

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΠΑΝΙΚΟΥ ΛΕΩΝΙΔΟΥ ΑΝΑΦΟΡΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΤΡΟΟΔΟΥΣ

Συζητήσαμε σήμερα, για πολλοστή φορά, στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Τροόδους (Κυπερούντας), στην παρουσία των Κοινοταρχών Κυπερούντας και Αγριδιών, του Επιτρόπου Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων και του ΟκυΠυ.

Δυστυχώς, αντί να σχεδιαστεί η ολοκληρωμένη επέκταση και εκσυχρονισμός τόσο των κτιριακών υποδομών, όσο και η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, επιλέγηκε λανθασμένα η αποσπασματική συντήρηση και ανακαίνιση με αποτέλεσμα, τα προβλήματα να συνεχίζονται, με δυσμενείς συνέπειες για τους κατοίκους της περιοχής.

Ο νέος Επίτροπος Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων, παρά το σύντομο χρονικό διάστημα που πέρασε από τη μέρα ανάληψης των καθηκόντων του, κατάφερε να πετύχει συμφωνία με τον ΟκυΠυ για υλοποίηση σημαντικών έργων που αφορούν το νοσοκομείο, εντός συγκεκριμένων χρονοδιαγραμμάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, καλούμε τον ΟκυΠυ να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα και να προβεί άμεσα στην υλοποίηση του μάστερ – πλαν για τον ολοκληρωμένο σχεδιασμό αναβάθμισης του Νοσοκομείου. Παράλληλα, να δρομολογήσει την παράδοση της Πνευμολογικής – Φυματολογικής Κλινικής , καθώς και την προκήρυξη προσφοράς για δημιουργία νεκροθαλάμου μέχρι τον Ιούνιο. Ο υφιστάμενος νεκροθάλαμος είναι σε άθλια κατάσταση, γεγονός που αποτελεί ασέβεια προς τον νεκρό και κατ’ επέκταση τους οικείους του.

Ως Δημοκρατικό Κόμμα, δηλώνουμε την ισχυρή θέλησή μας να βρισκόμαστε δίπλα στους ασθενείς ορεινών περιοχών, συμβάλλοντας εποικοδομητικά στην διασφάλιση της παροχής ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στους κατοίκους της υπαίθρου.

Γραφείο Τύπου

18 Απριλίου 2024

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΚΟ