Από: ΔΗΣΥ

Δημοσιογραφική διάσκεψη Προέδρου ΔΗΣΥ και Προέδρου Βουλής κ. Αννίτας Δημητρίου για μόνιμα μέτρα στήριξης της μεσαίας τάξης στη φορολογία και την ενέργεια

Δημοσιογραφική διάσκεψη Προέδρου ΔΗΣΥ και Προέδρου Βουλής κ. Αννίτας Δημητρίου για μόνιμα μέτρα στήριξης της μεσαίας τάξης στη φορολογία και την ενέργεια
Δημοσιεύθηκε: Απριλίου 18, 2024-11:14 View: 9

Δίνοντας συνέχεια στην παρουσίαση προτάσεων που στοχεύουν στην αντιμετώπιση των μεγάλων ζητημάτων που απασχολούν σήμερα την κοινωνία, η Πρόεδρος κ. Αννίτα Δημητρίου, μετά το μεταναστευτικό, παρέθεσε σήμερα νέα δημοσιογραφική διάσκεψη παρουσιάζοντας τις προτάσεις του Δημοκρατικού Συναγερμού για μόνιμα μέτρα στήριξης της μεσαίας τάξης στη φορολογία και την ενέργεια.

Σταδιακά και μεθοδικά πρέπει να μεταβούμε από τα έκτακτα μέτρα με προσωρινό αποτέλεσμα στα μόνιμα και ουσιαστικά μέτρα (κυρίως σε επενδύσεις) που θα έχουν μακροπρόθεσμο όφελος για τα νοικοκυριά, τις επιχειρήσεις και την οικονομία μας στο σύνολό της.

Σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι βρισκόμαστε εν μέσω μιας ταραγμένης περιόδου για την περιοχή και ότι επιβάλλεται να είμαστε σε εγρήγορση, η κ. Δημητρίου υπογράμμισε ότι η πάγια πολιτική του Δημοκρατικού Συναγερμού έχει τρεις σημαντικούς πυλώνες:

-Τη διασφάλιση ότι η Κύπρος θα παραμείνει πόλος ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή.

-Τη θωράκιση της αναπτυξιακής πορείας της χώρας, και

-Την υποστήριξη της μεσαίας τάξης και της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας.

Η Πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού παρουσίασε μια σειρά από μόνιμες πολιτικές που στηρίζουν στοχευμένα τη μεσαία τάξη, με έμφαση τις οικογένειες με παιδιά, καθώς και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, όπως το Οικογενειακό Αφορολόγητο Εισόδημα και τα Κίνητρα για την Ενεργειακή Μετάβαση. Οι εισηγήσεις μας κατατίθενται έγκαιρα έτσι ώστε να υπάρξει ο αναγκαίος σχεδιασμός και η έγκαιρη προετοιμασία, τώρα που η κυβέρνηση ετοιμάζει τον προϋπολογισμό του 2025 καθώς και το τριετές δημοσιονομικό πλάνο 2025-2027.

Η κ. Δημητρίου ξεκαθάρισε εμφαντικά ότι ο Δημοκρατικός Συναγερμός δεν θα δεχθεί καμία νέα φορολογική επιβάρυνση στους πολίτες και στις επιχειρήσεις.  

Επισυνάπτονται η ομιλία της κ. Δημητρίου και η συνοδευτική παρουσίαση.

 

18.4.2024

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΣΥ