Από: ΔΗΠΑ

ΚΛΕΑΝΘΟΥΣ ΜΑΡΙΝΟΣ – Αντιπρόεδρος ΔΗΠΑ & Δημοτικός Σύμβουλος Αγλαντζιάς

ΚΛΕΑΝΘΟΥΣ ΜΑΡΙΝΟΣ – Αντιπρόεδρος ΔΗΠΑ & Δημοτικός Σύμβουλος Αγλαντζιάς
Δημοσιεύθηκε: Απριλίου 18, 2024-08:20 View: 7

Ο Μαρίνος Κλεάνθους γεννήθηκε στη Λευκωσία. Είναι ιδρυτικό μέλος και Αντιπρόεδρος της ΔΗΠΑ. Είναι δικηγόρος με εξειδίκευση το Δίκαιο Διανοητικής Ιδιοκτησίας.

Από το 2014 είναι συνέταιρος του Δικηγορικού Γραφείου  IP CYPRUS. Το 2014-2015 συνεργάστηκε ως Μέντορας Πνευματικών Δικαιωμάτων και Καινοτομίας στο Entrepreneurship and Innovation Centre (ENTICE) του CIIM  στα πλαίσια του προγράμματος “2014-2015 CIIM New Innovative Venture Competition”.


Τα τελευταία χρόνια συμμετείχε ως βασικός ομιλητής σε σεμινάρια και συνέδρια για θέματα καινοτομίας και προστασίας της επιχειρηματικότητας σε ημερίδες που διοργάνωσαν (ανάμεσα σε άλλους) το Υπουργείο Εμπορίου, η CYTA, το ΕΚΑΤΕ, η Τράπεζα Κύπρου, το ΤΕΠΑΚ και το Microsoft Innovation Center (Cyprus).

Έγραψε επιστημονικά άρθρα σε σχέση με την νομική κατοχύρωση των προϊόντων ονομασίας προέλευσης (Π.Ο.Π.) , το δίκαιο εμπορικών σημάτων, τις προοπτικές της τεχνητής νοημοσύνης (artificial intelligence), τις δυνατότητες της τεχνολογίας για πράσινη ανάπτυξη και το ρόλο της παιδείας στα προγράμματα νεανικής επιχειρηματικότητας.

 Από το 2005 είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Λευκωσίας. Επίσης είναι μέλος των οργανισμών IΝΤΑ, IIPLA, Silicon Valley Intellectual Property Law Association, Artificial Intelligence and Law κ.α..

Από το 2011 είναι δημοτικός σύμβουλος Αγλαντζιάς. 

Στα πλαίσια της εθελοντικής του δράσης, βοήθησε στην εισαγωγή του αθλήματος boccia στην Κύπρο: ενός αθλήματος που απευθύνεται σε άτομα με ολική αναπηρία.

Την περίοδο 2020-2023 έγινε ευρύτερα γνωστός από τη συμμετοχή του στο τηλεπαιχνίδι The Chase.

Είναι παντρεμένος με την Ελένη Β. Λοϊζίδου από την Γιαλούσα και πατέρας 2 παιδιών.

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΠΑ