Από: KitasWeather

Σκαμπανεβάσματα θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες – Τάση για εξαιρετικά θερμό για την εποχή καιρό με σκόνη μέσα στη νέα εβδομάδα

Σκαμπανεβάσματα θερμοκρασίας τις επόμενες ημέρες – Τάση για εξαιρετικά θερμό για την εποχή καιρό με σκόνη μέσα στη νέα εβδομάδα
Δημοσιεύθηκε: Απριλίου 17, 2024-15:19 View: 19

Στις 10ήμερες προγνώσεις στις Τοποθεσίες θα προσέξετε ότι για το επόμενο δεκαήμερο θα επικρατούν καλές καιρικές συνθήκες στην περιοχή μας με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας αλλά και κάποια διαστήματα αυξημένων υψηλών/μέσων νεφώσεων ενώ αναμένονται και διαστήματα με σκόνη, η οποία πιθανόν στα μέσα της νέας εβδομάδας να είναι αυξημένη. Η θερμοκρασία θα αρχίσει να σημειώνει μικρή πτώση αύριο, η οποία όμως θα είναι πιο αισθητή την Παρασκευή, για να κυμανθεί σε πιο φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Το Σ/Κ θα παρατηρηθούν μικρά σκαμπανεβάσματα θερμοκρασίας ενώ το πρώτο μισό της νέας εβδομάδας, εξαιρετικά θερμή για την εποχή αέρια μάζα αναμένεται να επηρεάσει προοδευτικά την περιοχή μας, με την πιθανότητα ο υδράργυρος να φτάσει και να ξεπεράσει τους 35-36 βαθμούς Κελσίου κυρίως σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού. Στη συνέχεια φαίνεται σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας, η οποία όμως φαίνεται πως θα παραμείνει σε επίπεδα πάνω της κανονικής με πιθανά 30άρια+ να συνεχίζουν κυρίως στο εσωτερικό.

Αύριο Πέμπτη, ο καιρός θα είναι αρχικά ηλιόλουστος. Κατά το δεύτερο μισό της ημέρας θα παρατηρηθούν λίγες τοπικές νεφώσεις κυρίως στα δυτικά ενώ παράλληλα θα αναπτυχθούν λίγες τοπικές νεφώσεις το απόγευμα κυρίως στα ανατολικότερα τμήματα του νησιού, με την πιθανότητα βροχής να βρίσκεται στο 0% σε όλες τις περιοχές. Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται αρχικά σκόνη, η οποία προοδευτικά θα αρχίσει να υποχωρεί ανατολικότερα. Κατά τις βραδινές ώρες τοπικά στο εσωτερικό και ανατολικά θα σχηματιστεί ομίχλη και χαμηλή νέφωση μετά τα μεσάνυχτα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στο εσωτερικό, ορεινά/ημιορεινά και δυτικά/βόρεια τμήματα του νησιού ενώ στα νότια και ανατολικά δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα κυμαίνεται γύρω στους 3-6 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, με τις μεγαλύτερες αποκλίσεις να αναμένονται κυρίως σε ανατολικά τμήματα του εσωτερικού, ορεινά/ημιορεινά και νότια/νοτιοανατολικά, φτάνοντας γύρω στους 28 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 29 έως 31 βαθμούς Κελσίου στα νότια και ανατολικά παράλια (αναλόγως περιοχής), γύρω στους 24 έως 26 βαθμούς Κελσίου στα δυτικά και βόρεια παράλια και γύρω στους 17 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Παρασκευή, μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί κυρίως αίθριος με λίγες τοπικές νεφώσεις. Το μεσημέρι και το απόγευμα, νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ορεινά/ημιορεινά, εσωτερικό και ανατολικά ενώ παράλληλα θα παρατηρηθούν και λίγες υψηλές νεφώσεις, με την πιθανότητα βροχής να παραμένει στο 0% σε όλες τις περιοχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση, για να κυμανθεί γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα έως λίγο πιο πάνω, φτάνοντας γύρω στους 26 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 23 έως 25 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 14 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος από μέσες και υψηλές νεφώσεις. Κατά το δεύτερο μισό της ημέρας αναμένεται υποχώρηση των νεφώσεων στις πλείστες περιοχές, ωστόσο τοπικά αυξημένες νεφώσεις κυρίως στο δυτικό 1/3 του νησιού και δυτικές πλαγιές της οροσειράς του Τροόδους δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή αργά το απόγευμα, με την πιθανότητα βροχής να κυμαίνεται από 10-20% (αναλόγως περιοχής). Στην ατμόσφαιρα θα αιωρείται αραιή σκόνη. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στο εσωτερικό και ορεινά/ημιορεινά, για να κυμανθεί γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 28 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 23 έως 26 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 15 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος. Το μεσημέρι και το απόγευμα, νεφώσεις θα αναπτυχθούν στα ορεινά/ημιορεινά ενώ θα παρατηρηθούν και λίγες υψηλές νεφώσεις, με την πιθανότητα βροχής να βρίσκεται στο 0% στις πλείστες περιοχές ενώ στο Τρόοδος (1900 μέτρα), η πιθανότητα βροχής ανέρχεται στο 10%. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση, για να κυμανθεί γύρω στα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 26 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 22 έως 25 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 13 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Το πρώτο μισό της νέας εβδομάδας, αναμένονται καλές καιρικές συνθήκες με αυξημένη ηλιοφάνεια, ωστόσο προς τα μέσα της εβδομάδας φαίνεται πως θα παρατηρηθούν αυξημένες μέσες/υψηλές νεφώσεις. Την ίδια ώρα φαίνεται πως θα ευνοηθεί νέα μεταφορά σκόνης, η οποία πιθανόν να αυξημένη. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά αισθητή άνοδο για να κυμανθεί σε επίπεδα πολύ πάνω της κανονικής καθώς εξαιρετικά θερμή για την εποχή αέρια μάζα θα επηρεάσει την περιοχή μας, με την πιθανότητα να φτάσουμε και να ξεπεράσουμε τους 35-36 βαθμούς Κελσίου κυρίως σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού.

Το δεύτερο μισό της νέας εβδομάδας, φαίνεται πως θα διατηρηθούν οι καλές καιρικές συνθήκες με διαστήματα αυξημένης ηλιοφάνειας αλλά και διαστήματα αυξημένων υψηλών/μέσων νεφώσεων ενώ η σκόνη φαίνεται πως θα εκτοπιστεί προοδευτικά ανατολικότερα. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά πτώση, ωστόσο θα παραμείνει σε επίπεδα πάνω της κανονικής με την πιθανότητα τα 30άρια+ να συνεχίσουν κυρίως στο εσωτερικό.

Όσον αφορά τους ανέμους, μέτριο έως ισχυρό δυτικό ρεύμα αέρα θα επηρεάσει την περιοχή μας αύριο Πέμπτη, με τους ανέμους να πνέουν αρχικά μεταβλητοί, εντάσεως 2-3 μποφόρ, για να στραφούν προοδευτικά σε βορειοδυτικούς έως νοτιοδυτικούς, εντάσεως 4-5 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 6 μποφόρ και παροδικά στα νότια παράλια τα 7 μποφόρ το απόγευμα. Την Παρασκευή, οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, εντάσεως 1-3 μποφόρ, για να στραφούν προοδευτικά σε βορειοδυτικούς έως νοτιοδυτικούς, εντάσεως 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά στα νότια/νοτιοανατολικά παράλια τα 5 μποφόρ το απόγευμα. Το Σάββατο, οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, εντάσεως 1-3 μποφόρ, για να στραφούν προοδευτικά σε νότιους έως νοτιοδυτικούς, εντάσεως 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά τα 5 μποφόρ το απόγευμα. Την Κυριακή, οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, εντάσεως 1-3 μποφόρ, για να στραφούν προοδευτικά σε βορειοδυτικούς έως νοτιοδυτικούς, εντάσεως 3-4 μποφόρ, με ριπές που θα φτάνουν τοπικά στα παράλια τα 5 μποφόρ το απόγευμα. Προοδευτικά το πρώτο μισό της νέας εβδομάδας, οι άνεμοι φαίνεται πως θα στραφούν από ανατολικές κατευθύνσεις, για να στραφούν και πάλι από δυτικές κατευθύνσεις κατά το δεύτερο μισό της εβδομάδας.

Για να δείτε τις ανανεωμένες προγνώσεις, πατήστε στην τοποθεσία που σας ενδιαφέρει:

Λεμεσός

Λευκωσία

Λάρνακα

Παραλίμνι

Πάφος

Πόλη Χρυσοχούς

Τρόοδος (1900 μέτρα)

Στην κεντρική εικόνα βλέπετε την ανανεωμένη 10ήμερη πρόγνωση του Kitasweather για την Λευκωσία.

Adblock test (Why?)

Read this on KitasWeather