Από: KitasWeather

Επιστρέφουν πρόσκαιρα 30άρια+ και σκόνη τη νέα εβδομάδα – Ακολουθεί αισθητή πτώση και ενίσχυση ανέμων

Επιστρέφουν πρόσκαιρα 30άρια+ και σκόνη τη νέα εβδομάδα – Ακολουθεί αισθητή πτώση και ενίσχυση ανέμων
Δημοσιεύθηκε: Απριλίου 12, 2024-17:08 View: 16

Στις 10ήμερες προγνώσεις στις Τοποθεσίες θα προσέξετε ότι πέραν από κάποιες χαμηλές πιθανότητες βροχής τα απογεύματα κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά το Σ/Κ, αναμένονται καλές καιρικές συνθήκες με αυξημένη ηλιοφάνεια στις πλείστες περιοχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμαίνεται γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πάνω της κανονικής. Στις αρχές με μέσα της νεάς εβδομάδας το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι η αυξημένη ηλιοφάνεια ενώ πιο θερμή αέρια μάζα θα επηρεάσει την περιοχή μας, με τον υδράργυρο να ξεπερνά τους 30 βαθμούς Κελσίου κυρίως σε εσωτερικά πεδινά τμήματα του νησιού. Παράλληλα θα ευνοηθεί πρόσκαιρα η μεταφορά σκόνης στα μέσα της εβδομάδας. Υποχώρηση της σκόνης, αισθητή πτώση θερμοκρασίας σε πιο φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα και σημαντική ενίσχυση ανέμων αναμένονται στα μέσα προς τέλη της εβδομάδας ενώ παρουσιάζονται και κάποιες χαμηλές πιθανότητες για μεμονωμένου/τοπικού χαρακτήρα βροχές.

Αύριο Σάββατο, μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί ηλιόλουστος. Το μεσημέρι και το απόγευμα, νεφώσεις θα αναπτυχθούν κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά και πιο τοπικά στο εσωτερικό και αναμένονται μεμονωμένες βροχές κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά και κυρίως στις νότιες πλαγιές της οροσειράς του Τροόδους, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο καταιγίδας. Κατά τις βραδινές ώρες Τοπικά στα ανατολικά πιθανόν να σχηματιστεί ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Η πιθανότητα βροχής κατά τις μεσημβρινές/απογευματινές ώρες κυμαίνεται από 0-25% στις πλείστες περιοχές ενώ στο Τρόοδος (1900 μέτρα) ανέρχεται στο 30%. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, για να κυμανθεί γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 28 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 23 έως 26 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 15 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Κυριακή, μετά τη διάλυση της τοπικής πρωινής ομίχλης και χαμηλής νέφωσης, ο καιρός θα καταστεί ηλιόλουστος. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα παρατηρηθούν λίγες υψηλές νεφώσεις ενώ παράλληλα νεφώσεις θα αναπτυχθούν κυρίως στα ορεινά/ημιορεινά και πιο τοπικά στο εσωτερικό, με την πιθανότητα μεμονωμένων βροχών ή και καταιγίδας κυρίως στις νότιες πλαγιές της οροσειράς του Τροόδους, με την πιθανότητα βροχής να κυμαίνεται από 0-25% (αναλόγως περιοχής). Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 29 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 25 έως 27 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 15 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Δευτέρα, ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος, με την πιθανότητα βροχής να βρίσκεται στο 0% σε όλες τις περιοχές. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας γύρω στους 2-4 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας γύρω στους 28 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 24 έως 27 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 15 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Τρίτη, ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος ενώ το απόγευμα θα αρχίσουν να παρατηρούνται λίγες υψηλές νεφώσεις, με την πιθανότητα βροχής να βρίσκεται και πάλι στο 0% σε όλες τις περιοχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως στο εσωτερικό και ορεινά/ημιορεινά, για να κυμανθεί γύρω στους 3-6 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα με τις μεγαλύτερες αποκλίσεις να αναμένονται στο εσωτερικό και ορεινά/ημιορεινά, φτάνοντας γύρω στους 31 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 25 έως 27 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 17 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι ηλιόλουστος, με την πιθανότητα βροχής να παραμένει στο 0% σε όλες τις περιοχές. Στην ατμόσφαιρα θα αρχίσει να αιωρείται αραιή σκόνη, η οποία αρχικά θα είναι περιορισμένη κυρίως μερικά χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια. Από το βράδυ, η σκόνη θα αυξηθεί και στην επιφάνεια. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο, για να κυμανθεί γύρω στους 4-8 βαθμούς Κελσίου πιο πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα με τις μεγαλύτερες αποκλίσεις να αναμένονται στο εσωτερικό και ορεινά/ημιορεινά, φτάνοντας γύρω στους 33 βαθμούς Κελσίου στη Λευκωσία, γύρω στους 26 έως 29 βαθμούς Κελσίου στα παράλια (αναλόγως περιοχής) και γύρω στους 19 βαθμούς Κελσίου στο Τρόοδος (1900 μέτρα).

Το δεύτερο μισό της εβδομάδας, φαίνεται πως θα παρατηρηθεί ενίσχυση ανέμων, υποχώρηση της σκόνης και αισθητή πτώση θερμοκρασίας σε πιο φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα ενώ παρουσιάζονται και κάποιες πιθανότητες για μεμονωμένου/τοπικού χαρακτήρα φαινόμενα.

Όσον αφορά τους ανέμους, αυτοί θα πνέουν αύριο Σάββατο αρχικά μεταβλητοί εντάσεως 1-3 μποφόρ, για να στραφούν προοδευτικά σε βορειοδυτικούς έως νοτιοδυτικούς, εντάσεως 3-4 μποφόρ. Την Κυριακή, οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί εντάσεως 2-4 μποφόρ. Την Δευτέρα, οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί έως βόρειοι εντάσεως 2-4 μποφόρ, για να στραφούν το απόγευμα στα δυτικά και νότια σε βορειοδυτικούς έως νοτιοδυτικούς της ίδιας έντασης. Την Τρίτη, οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, εντάσεως 2-4 μποφόρ. Την Τετάρτη, οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, εντάσεως 1-3 μποφόρ, για να στραφούν προοδευτικά σε βορειοανατολικούς έως νοτιοανατολικούς, εντάσεως 3-4 μποφόρ. Από την Πέμπτη αναμένεται στροφή και ενίσχυση των ανέμων από δυτικές κατευθύνσεις, με τους ανέμους να φαίνεται να παραμένουν γενικά ενισχυμένοι μέχρι και το τέλος της εβδομάδας.

Για να δείτε τις ανανεωμένες προγνώσεις, πατήστε στην τοποθεσία που σας ενδιαφέρει:

Λεμεσός

Λευκωσία

Λάρνακα

Παραλίμνι

Πάφος

Πόλη Χρυσοχούς

Τρόοδος (1900 μέτρα)

Στην κεντρική εικόνα βλέπετε την ανανεωμένη 10ήμερη πρόγνωση του Kitasweather για την Λευκωσία.

Adblock test (Why?)

Read this on KitasWeather