Από: ΔΗΚΟ

Ο Κώστας Μαυρίδης καλεσμένος στο Podcast του Δημοκρατικού Κόμματος ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ, με τον Θεόδωρο Μανιταρά

Ο Κώστας Μαυρίδης καλεσμένος στο Podcast του Δημοκρατικού Κόμματος ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ, με τον Θεόδωρο Μανιταρά
Δημοσιεύθηκε: Απριλίου 12, 2024-12:43 View: 27

Φέρνουμε στο Επίκεντρο πρόσωπα με λόγο και άποψη για όλα όσα απασχολούν τους πολίτες. Πρόσωπα από την πολιτική, την οικονομία, τον πολιτισμό, την κοινωνία των πολιτών.

Κάθε Τετάρτη και Παρασκευή, με τον Θεόδωρο Μανιταρά, στο κανάλι YouTube του ΔΗΚΟ στο https://www.youtube.com/@diko1976

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 5

Στο Επίκεντρο ο Κώστας Μαυρίδης

—————————————————-

Στο νέο επεισόδιο του ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ, του Podcast του ΔΗΚΟ, καλεσμένος του Θόδωρου Μανιταρά  είναι ο ευρωβουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος και εκ νέου υποψήφιος, Κώστας Μαυρίδης, που με την 10ετή εμπειρία του στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, έχει γνώση και κρίση, όσο λίγοι, για τα θέματα των Βρυξελλών και την πορεία της Ευρώπης.

«Για να πετύχουμε τους στόχους μας, οικονομικούς, κοινωνικούς, περιβαλλοντικούς, πρέπει να προχωρήσουμε γρήγορα σ’ αυτό που ονομάζουμε Κοινή Άμυνα και Ασφάλεια. Και το δεύτερο; Πρέπει να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη προς τους Θεσμούς της ΕΕ μέσω της Δημοκρατίας»

Ο κ. Μαυρίδης στάθηκε ιδιαίτερα στην κρίση εμπιστοσύνης προς τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, που έχει δημιουργηθεί και αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια, σημειώνοντας ότι η απάντηση είναι η κοινή λογική και η Δημοκρατία.

«Ούτε η ευρωλαγνεία, δηλαδή οι πρόθυμοι χειροκροτητές στις υποδείξεις της ελίτ των Βρυξελλών είναι η απάντηση, ούτε φυσικά ο αντι-ευρωπαϊσμός. Θεωρώ ότι ο ορθολογισμός, η πίστη στο κοινό όραμα και τις αξιες της ΕΕ εξυπηρετούνται μέσω της Δημοκρατίας»

Αναφορικά με το θέμα του βέτο, ο έμπειρος ευρωβουλευτής πήρε θέση ξεκάθαρα υπέρ της διατήρησης του δικαιώματος, σχολιάζοντας ότι η Ευρώπη δεν είναι σαν τις Ηνωμένες Πολιτείες, και πως υπάρχουν ζωτικά, υπαρξιακά συμφέροντα για κάθε κράτος-μέλος της ΕΕ, τα οποία πρέπει να προστατεύονται στη διαδικασία λήψης αποφάσεων. Για αυτό και θεωρούσε αυτονόητο ότι όλοι οι Κύπριοι ευρωβουλευτές θα τηρούσαν την ίδια γραμμή, υπέρ του βέτο, που εξυπηρετεί τα συμφέροντα της πατρίδας.

«Εγώ θεωρούσα αυτονόητο ότι και οι έξι μας θα έπρεπε να συνταχθούμε στην ίδια γραμμή. Να προασπιστούμε το δικαίωμα βέτο. Και όμως δεν κρατήσαμε την ίδια γραμμή. Υπήρξαν συνάδελφοι του ΔΗΣΥ, οι οποίοι τήρησαν αποχή»

Δείτε το πέμπτο επεισόδιο του ΕΠΙΚΕΝΤΡΟΥ εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=xcJD3bEf-24

Κάθε Τετάρτη και Παρασκευή, το ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ θα είναι κοντά σας.

Μείνετε συντονισμένοι

Γραφείο Τύπου

12 Απριλίου 2024

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΚΟ