Από: ΔΗΚΟ

Ο Λεόντιος Κωστρίκης καλεσμένος στο Podcast του Δημοκρατικού Κόμματος ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ, με τον Θεόδωρο Μανιταρά

Ο Λεόντιος Κωστρίκης καλεσμένος στο Podcast του Δημοκρατικού Κόμματος ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ, με τον Θεόδωρο Μανιταρά
Δημοσιεύθηκε: Απριλίου 05, 2024-13:19 View: 13

Φέρνουμε στο Επίκεντρο πρόσωπα με λόγο και άποψη για όλα όσα απασχολούν τους πολίτες. Πρόσωπα από την πολιτική, την οικονομία, τον πολιτισμό, την κοινωνία των πολιτών.

Κάθε Τετάρτη και Παρασκευή, με τον Θεόδωρο Μανιταρά, στο κανάλι YouTube του ΔΗΚΟ στο https://www.youtube.com/@diko1976

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 3

Στο Επίκεντρο ο Λεόντιος Κωστρίκης

—————————————————-

Σε αυτό το επεισόδιο του νέου Podcast του ΔΗΚΟ, καλεσμένος του Θόδωρου Μανιταρά είναι ο γνωστός καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και υποψήφιος ευρωβουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος, Λεόντιος Κωστρίκης, που -όπως αποκάλυψε- είχε σκεφτεί και στο παρελθόν να εμπλακεί με την πολιτική, το 2007, όταν είχε δεχθεί αντίστοιχη πρόταση από τον Τάσσο Παπαδόπουλο. Και μπορεί τότε να μην πήρε την απόφαση, ωστόσο σήμερα θεωρεί ότι έφτασε το πλήρωμα του χρόνου, οπότε αποδέχθηκε με χαρά την πρόταση του Νικόλα Παπαδόπουλου.

«Για έναν ακαδημαϊκό, το να σε αναδείξει ένα συγκεκριμένο κόμμα ως αριστίνδην υποψήφιο είναι τιμητικό από μόνο του (…) Το Δημοκρατικό Κόμμα είναι ένας φυσικός πολιτικός χώρος που με εκφράζει απόλυτα»

Ο εγνωσμένου κύρους καθηγητής, σχολιάζοντας τη σχέση επιστήμης – πολιτικής, εκτίμησε ότι στην πολιτική υπάρχει χώρος για επιστήμονες, προτρέποντας τους συναδέλφους του να βγουν από τα εργαστήρια και να έχουν λόγο στην παραγωγή κοινωνικού έργου.

«Πρέπει να πάνε στην κοινωνία και αυτά που ξέρουν να καταφέρουν να τα μεταδώσουν (…)  Πρέπει να τα εκλαϊκεύσεις σε τέτοιο βαθμό, που να τα εμπεδώσεις στο μυαλό των ανθρώπων»

Στην ερώτηση για τις μεγάλες προκλήσεις της Ευρώπης, την επόμενη περίοδο, ο Λεόντιος Κωστρίκης αναφέρθηκε τόσο στην Τεχνητή Νοημοσύνη, και συγκεκριμένα στην παραπληροφόρηση με τη χρήση AI, όσο και στην κλιματική αλλαγή, σημειώνοντας ότι η Κύπρος είναι το hot spot του φαινομένου.

«Η Κύπρος, η περιοχή της Ανατ. Μεσογείου είναι το hot spot της κλιματικής αλλαγής. Θα μας επηρεάσει εμάς πρώτους και μετά τους Γερμανούς ή τους Γάλλους ή τους Ισπανούς. Επομένως, μας ενδιαφέρει άμεσα αυτό το ζήτημα»

Απαντώντας στην τελευταία ερώτηση του Θόδωρου Μανιταρά, ο κ. Κωστρίκης γνωστοποίησε δημόσια ότι πρόσφατα εξελέγη μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών, κάτι που όπως σχολίασε ο ίδιος αποτελεί την πιο τιμητική στιγμή, στην επιστημονική του διαδρομή.

Δείτε το επεισόδιο του ΕΠΙΚΕΝΤΡΟΥ εδώ: https://youtu.be/H5hu3Kg8Src

Κάθε Τετάρτη και Παρασκευή, το ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ θα είναι κοντά σας.

Μείνετε συντονισμένοι.

Γραφείο Τύπου

05 Απριλίου 2024

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΚΟ