Από: ΔΗΚΟ

Να δοθεί η απαραίτητη ρευστότητα στον Οργανισμό Χρηματοδοτήσεως Στέγης

Να δοθεί η απαραίτητη ρευστότητα στον Οργανισμό Χρηματοδοτήσεως Στέγης
Δημοσιεύθηκε: Απριλίου 04, 2024-18:14 View: 22


Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, κ. Νικόλας Παπαδόπουλος συνοδευόμενος από τον Βουλευτή και υποψήφιο Ευρωβουλευτή κ. Χρύση Παντελίδη, την υποψήφια Ευρωβουλευτή κα. Ελένη Θεοχάρους και τον Διευθυντή του Γραφείου του κ. Γιώργο Ιωάννου, επισκέφθηκε σήμερα τα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού Χρηματοδοτήσεως Στέγης όπου συναντήθηκε με το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού, υπό τον Πρόεδρο του κ. Δημήτρη Κουρσάρο, στην παρουσία του Γενικού Διευθυντή Χριστόφορου Καπλάνη και της υπόλοιπης Διευθυντικής ομάδας.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε:


«Είχαμε πριν από λίγο μια πάρα πολύ χρήσιμη και εποικοδομητική συνάντηση και συζήτηση με τον Πρόεδρο, το Διοικητικό Συμβούλιο και τη Διευθυντική ομάδα του Οργανισμού Χρηματοδοτήσεως Στέγης. Σε μια περίοδο όπου το κόστος στέγασης αποτελεί ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα της κυπριακής κοινωνίας, έναν πρόβλημα που επηρεάζει ιδιαίτερα τους νέους, τις νέες οικογένειες και τα νεαρά ζευγάρια, ο Οργανισμός Χρηματοδοτήσεως Στέγης μπορεί να διαδραματίσει έναν πάρα πολύ σημαντικό κοινωνικό ρόλο. Για να μπορέσει όμως να διαδραματίσει αυτόν τον ρόλο, ο Οργανισμός θα πρέπει να αντιμετωπίσει άμεσα τα προβλήματα στελέχωσης και ρευστότητας κεφαλαίων που αυτή τη στιγμή τον περιορίζουν σημαντικά. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο βρισκόμαστε εδώ σήμερα, γιατί ως Δημοκρατικό Κόμμα θέλουμε να βοηθήσουμε τον Οργανισμό να μπορέσει να αναπτυχθεί για να μπορέσει ακριβώς να προσφέρει αυτές τις πολύτιμες υπηρεσίες στην κοινωνία της Κύπρου.

Το πρώτο βήμα έχει ήδη γίνει. Έχει ήδη δοθεί η δυνατότητα πώλησης μη εξυπηρετούμενων δανείων του Οργανισμού με το Νομοσχέδιο που είχε προωθήσει η Κυβέρνηση Χριστοδουλίδη και το οποίο έχει πρόσφατα ψηφιστεί από την Βουλή των Αντιπροσώπων. Το δεύτερο βήμα αφορά τα κεφάλαια του οργανισμού. Πρέπει άμεσα να εξοφληθεί το χρέος του κράτους προς τον Οργανισμό της τάξης των 251 εκατομμυρίων ευρώ, κάτι που θα δώσει μια σημαντική ένεση ρευστότητας στον οργανισμό και θα οδηγήσει στην αύξηση των κεφαλαίων του, κάτι που θα επιτρέψει στον Οργανισμό να συνεχίσει να δίνει στεγαστικά δάνεια με πάρα πολύ ευνοϊκούς όρους σε νεαρά ζευγάρια σε νέους και νέες οικογένειες. Το τρίτο αφορά την αναβάθμιση των υποδομών του Οργανισμού, την βελτίωση της στελέχωσης, την αξιοποίηση της τεχνολογίας. Καθώς ο Οργανισμός έχει να λειτουργήσει σε ένα πάρα πολύ ανταγωνιστικό περιβάλλον και στο μέλλον μεταγενέστερα ενδεχομένως να πρέπει να βρεθεί ο τρόπος αυτός, ο Οργανισμός να μετεξελιχθεί έτσι ώστε να απορροφήσει και άλλα εργαλεία στέγασης, ακόμα και οι κρατικές υπηρεσίες που έχουν να κάνουν με στεγαστικά προγράμματα, έτσι ώστε να υλοποιήσει και έναν ρόλο ενός ενιαίου στεγαστικού φορέα που θα μπορεί να εξυπηρετεί τις στεγαστικές ανάγκες της κυπριακής οικονομίας και βάρη.

Θέλω να ευχαριστήσω το Συμβούλιο και τη Διεύθυνση του Οργανισμού για τον χρόνο που μας έχουν αφιερώσει σήμερα και την ανταλλαγή απόψεων για το πώς μπορούμε να βελτιώσουμε και να ενισχύσουμε τον Οργανισμό Χρηματοδοτήσεως Στέγης».

Γραφείο Τύπου

04 Απριλίου 2024

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΚΟ