Από: ΔΗΚΟ

Η Ελένη Θεοχάρους καλεσμένη στο Podcast του Δημοκρατικού Κόμματος ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ, με τον Θεόδωρο Μανιταρά

Η Ελένη Θεοχάρους καλεσμένη στο Podcast του Δημοκρατικού Κόμματος ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ, με τον Θεόδωρο Μανιταρά
Δημοσιεύθηκε: Απριλίου 03, 2024-14:14 View: 16

Φέρνουμε στο Επίκεντρο πρόσωπα με λόγο και άποψη για όλα όσα απασχολούν τους πολίτες. Πρόσωπα από την πολιτική, την οικονομία, τον πολιτισμό, την κοινωνία των πολιτών.

Κάθε Τετάρτη και Παρασκευή, με τον Θεόδωρο Μανιταρά, στο κανάλι YouTube του ΔΗΚΟ στο https://www.youtube.com/@diko1976

Στο Επίκεντρο η Ελένη Θεοχάρους

———————————————-

Καλεσμένη του Θεόδωρου Μανιταρά, στο δεύτερο επεισόδιο του νέου Podcast του ΔΗΚΟ, είναι η Ελένη Θεοχάρους, η ευρωβουλευτής με την πολυετή εμπειρία, η οποία στις επερχόμενες ευρωεκλογές κατέρχεται ως αριστίνδην υποψήφια με το ψηφοδέλτιο του Δημοκρατικού Κόμματος. Στην πρώτη ερώτηση του Θεόδωρου Μανιταρά «γιατί με το ΔΗΚΟ», η Ελένη Θεοχάρους έδωσε μια απόλυτη απάντηση:

«Με τα άλλα ψηφοδέλτια έχω θεμελιακές διαφορές. Με το ΔΗΚΟ μας συνδέουν κοινοί αγώνες στο παρελθόν. (…) Παραμένω πιστή στην παρακαταθήκη του Τάσσου Παπαδόπουλου, όπως διαμορφώθηκε μέσα από το μεγαλειώδες δημοψήφισμα του 2004. Δεν νομίζω ότι υπήρξε άλλη μορφή ρητορικής τοποθέτησης των αγώνων μας και της αγωνιστικότητάς μας, πέρα από εκείνη τη μεγαλειώδη στιγμή»

Σαφής υπήρξε η τοποθέτηση της Ελένης Θεοχάρους και αναφορικά με το ποια Ευρώπη θέλουμε, παίρνοντας θέση κατηγορηματικά υπέρ του ΒΕΤΟ στη διαδικασία λήψης αποφάσεων στην ΕΕ και απαιτώντας ισότιμη εφαρμογή των αποφάσεων για όλους, ανεξαρτήτου μεγέθους και οικονομικής ισχύος.

«Θέλουμε καλύτερη Ευρώπη. Θέλουμε μια Ευρώπη που να σέβεται τους λαούς και τους πολίτες, να τους προστατεύει και να λαμβάνει υπόψιν  τις ιδιαιτερότητες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κάθε λαός (…) Πρέπει η Ευρώπη στην οποία ανήκουμε να εφαρμόζει τις αρχές και τις αξίες της, και να τις εφαρμόζει ισότιμα για όλους»

Στον ενδιαφέροντα διάλογο που ακολούθησε, η Ελένη Θεοχάρους μίλησε για το Κυπριακό, για τις προκλήσεις που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η Ευρώπη την επόμενη πενταετία, στην οικονομική κρίση ενώ βρήκε την ευκαιρία να ανακαλέσει στη μνήμη της και κάποιες κομβικές στιγμές της μέχρι σήμερα πολιτικής της σταδιοδρομίας, που κατάφερε να γίνει χρήσιμη για τον πατρίδα, αγωνιζόμενη για τα συμφέροντα του κυπριακού λαού. Την ικανότητά της δε στη χρήση της γλώσσας, την απέδειξε με την καταληκτική της ευχή προς τους συνυποψηφίους της, του Δημοκρατικού Κόμματος, που αποτελεί ταυτόχρονα πολιτικό μήνυμα και αγωνιστικό στόχο.

«Θέλω να ευχηθώ και στους συνυποψηφίους μου, του ΔΗΚΟ, κάθε επιτυχία και να τους ευχαριστήσω, γιατί θα συμβάλουμε όλοι μαζί να είναι το ΔΗΚΟ ένα ανάχωμα στην επέλαση αντιδημοκρατικών δυνάμεων στον τόπο μας. Και να διεκδικήσουμε με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο τα ανθρώπινα, τα ατομικά, τα περιουσιακά, τα θρησκευτικά, τα πολιτικά, τα πολιτιστικά δικαιώματα του λαού μας»

Δείτε το επεισόδιο του ΕΠΙΚΕΝΤΡΟΥ εδώ: https://youtu.be/Vi3oY-wtOZQ

Κάθε Τετάρτη και Παρασκευή, το ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ θα είναι κοντά σας.

Μείνετε συντονισμένοι.

Γραφείο Τύπου

3 Απριλίου 2024

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΚΟ