Από: ΑΚΕΛ

Απειλή για όλη την περιοχή και την ανθρωπότητα η κυβέρνηση Νετανιάχου

Απειλή για όλη την περιοχή και την ανθρωπότητα η κυβέρνηση Νετανιάχου
Δημοσιεύθηκε: Απριλίου 02, 2024-11:21 View: 8

Απειλή για όλη την περιοχή και την ανθρωπότητα η κυβέρνηση Νετανιάχου

Η ισραηλινή κυβέρνηση Νετανιάχου δεν είναι μόνο δολοφόνος του παλαιστινιακού λαού αλλά και κίνδυνος για όλα τα κράτη και τους λαούς της περιοχής μας, απειλή για την παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια. Μεσούσης της γενοκτονίας σε βάρος των Παλαιστινίων, η κλιμάκωση των ισραηλινών επιθέσεων στο έδαφος της Συρίας, αυτή τη φορά με πλήγμα εναντίον του προξενικού τμήματος της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό ελλοχεύουν τον κίνδυνο της εμπλοκής άλλων κρατών της περιοχής και να οδηγήσει σε περιφερειακή σύρραξη και ολική ανάφλεξη.

Ταυτόχρονα, ο ισραηλινός στρατός διαπράττει το ένα έγκλημα μετά το άλλο στη Γάζα. Μετά τις βαρβαρότητες στο νοσοκομείο Αλ Σίφα, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις δολοφόνησαν μέλη της μη κυβερνητικής οργάνωσης World Central Kitchen (WCK) που διανέμει ανθρωπιστική βοήθεια που φτάνει δια θαλάσσης, μέσω Κύπρου, στη Λωρίδα της Γάζας. Η νέα ισραηλινή θηριωδία συνιστά όνειδος για τον σύγχρονο κόσμο. Το γεγονός ότι η κυβέρνηση Χριστοδουλίδη -που έχει κάνει σημαία της την «Αμάλθεια- ακόμα και τώρα δεν καταδικάζει τις δολοφονικές ενέργειες του Ισραήλ που στρέφονται ακόμα και σε βάρος της ανθρωπιστικής βοήθειας, την εκθέτει πολλαπλά.

Το ΑΚΕΛ επαναλαμβάνει ότι η ανθρωπότητα δεν μπορεί να μένει άπραγη μπροστά στη γενοκτονία και τα εγκλήματα του Ισραήλ, με θύματα δεκάδες χιλιάδες άμαχους, γυναίκες και παιδιά. Η διεθνής κοινότητα θα έπρεπε να απαιτήσει έμπρακτα τη συμμόρφωση του Ισραήλ με την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ και με την ενδιάμεση απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης. Η δε Ευρωπαϊκή Ένωση σήμερα θα έπρεπε να είχε ήδη επιβάλει στο Ισραήλ κυρώσεις και εμπάργκο όπλων και να είχε ήδη αναστείλει τη Συμφωνίας Σύνδεσης με το Ισραήλ, αντί να κάνει πλάτες στην κυβέρνηση Νετανιάχου.

2.04.2024

Adblock test (Why?)

Read this on ΑΚΕΛ