Από: ΔΗΠΑ

Μ. ΚΑΡΟΓΙΑΝ: Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ 1Η ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1955 ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΩΣ ΦΑΡΟΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ

Μ. ΚΑΡΟΓΙΑΝ: Η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΤΗΣ 1Η ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1955 ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΩΣ ΦΑΡΟΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ
Δημοσιεύθηκε: Απριλίου 01, 2024-09:49 View: 20

Η 1η Απριλίου 1955, η ιστορική ημέρα έναρξης του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ για αποτίναξη του βρετανικού ζυγού, αποτελεί το μεταίχμιο της σύγχρονης ιστορίας της πατρίδας μας, καθώς έθεσε τα θεμέλια για την εγκαθίδρυση της ανεξάρτητης Κυπριακής Δημοκρατίας και θα λειτουργεί ως φάρος για συνέχιση του αγώνα μας.

Γρηγόρης Αυξεντίου, Ευαγόρας Παλληκαρίδης, Μόδεστος Παντελή, Μιχαλάκης Καραολής, Ανδρέας Ζάκος, Ιάκωβος Πατάτσος, Μάρκος Δράκος, Κυριάκος Μάτσης και τόσοι άλλοι ήρωες έγραψαν με χρυσά γράμματα τα ονόματά τους στο πάνθεον της κυπριακής ιστορίας και μας έδειξαν το δρόμο του χρέους και του καθήκοντος.

Σήμερα εορτάζουμε την λαμπρή αυτή επέτειο του Αγώνα της ΕΟΚΑ, τιμώντας τη μνήμη και την αυτοθυσία των ελευθερωτών μας που αποτέλεσαν παράδειγμα δύναμης ψυχής και αυτοθυσίας, αλλά είναι και η ώρα της περισυλλογής και αυτοκριτικής για όλους εμάς που φέρουμε το βάρος της ευθύνης να παραδώσουμε στη νέα γενιά αυτό που παραλάβαμε από τους αθάνατους της ΕΟΚΑ.

Αυτά είναι διδάγματα που, ως ΔΗΠΑ – Συνεργασία, φρονούμε ότι πρέπει να πρυτανεύσουν και να καθοδηγούν το σύγχρονο αγώνα της πατρίδας μας απέναντι στις επιβουλές της Τουρκίας.

Το όραμα, οι αρχές και οι αξίες που ενέπνευσαν και καθοδήγησαν τους αγωνιστές του απελευθερωτικού αγώνα του 1955-59, ας γίνουν, μέσα από την πίστη και την αρραγή ενότητα των πολιτικών δυνάμεων και του λαού, η δύναμη για την επίτευξη των εθνικών μας στόχων, να διαφυλάξουμε την ανεξαρτησία και την κυριαρχία της χώρας μας.

Αυτό είναι το διακύβευμα της πολιτικής μας ύπαρξης και δράσης και διακηρύττουμε κατ’ επανάληψη ότι οι εθνικοί αυτοί στόχοι μπορούν να εκπληρωθούν μέσα από συλλογική προσπάθεια και αρμονική συνεργασία.

Επιμένουμε να διακηρύττουμε ότι η εθνική ενότητα, η συναίνεση και η συνεννόηση, αποτελούν εργαλεία επίτευξης των εθνικών μας στόχων που μέσα από τη διεθνή διπλωματία, αλλά και βάσει συγκεκριμένων αρχών, όπως προδιαγράφονται στον Χάρτη των ΗΕ και με τις αρχές και αξίες της ΕΕ, ώστε, να πετύχουμε την επανένωση της πατρίδας μας.

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΠΑ