Από: ΔΗΚΟ

1η Απριλίου, ημέρα εθνικής υπερηφάνειας

1η Απριλίου, ημέρα εθνικής υπερηφάνειας
Δημοσιεύθηκε: Απριλίου 01, 2024-10:47 View: 19

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 1ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Συμπληρώνονται σήμερα 69 χρόνια από το αξεπέραστο εκείνο έπος του 1955-59 όπου σύσσωμος ο Ελληνισμός της Κύπρου με αυταπάρνηση ξεκίνησε τον αγώνα για ελευθερία ενάντια στον Αγγλικό ζυγό.

Βυθισμένοι στη μνήμη του ηρωικού εκείνου αγώνα που οδήγησε στην ανεξαρτησία, στεκόμαστε ενωμένοι  και υποκλινόμαστε μπροστα στο μεγαλείο όλων εκείνων που αγωνίστηκαν για την ελευθερία και τη δικαιοσύνη.

Τιμούμε τους αγωνιστές και τις θυσίες των ηρώων μας και αντλούμε δύναμη και κουράγιο, σε μια χρονική συγκυρία όπου δοκιμαζόμαστε καθημερινά από τις επιθετικές βλέψεις της κατοχικής Τουρκίας.

Συναισθανόμενοι την ιερή αυτή υποχρέωση και το πρόσθετο καθήκον να διαφυλάξουμε την πολύτιμη αυτή παρακαταθήκη, ανανεώνουμε σήμερα 1η του Απρίλη, την ιστορική αυτή μνήμη του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ του 1955-59, που οδήγησε στο σπουδαιότερο επίτευγμα του λαού μας, την ασπίδα θωράκισης του Ελληνισμού στην Κύπρο, την Κυπριακή Δημοκρατία, δίδοντας όρκο διεκδικητικότητας, αντίστασης και αγωνιστικότητας για συνέχιση του αγώνα για ελευθερία, δικαιοσύνη, δημοκρατία.

Γραφείο Τύπου

1 Απριλίου 2024

Adblock test (Why?)

Read this on ΔΗΚΟ